Kiderült, mennyi kórokozó van a Combino ülésén és kapaszkodóján

Kiderült, mennyi kórokozó van a Combino ülésén és kapaszkodóján

Egy biológus vett mintát, aztán közzétette a megrendítő eredményt.

Korábban egy BKK-automata kijelzőjén, most pedig egy Combino kapaszkodóján és ülésén mutatta ki a mikroorganizmusok és kórokozók jelenlétét a plantprotecting nevű TikTok-csatorna – írja a hvg.hu.

A növényorvos doktorandusz kísérlete felettébb látványos, a kapaszkodó gombjáról vett mintát már a második napra teljesen benőtte a gomba, és baktériumtelepek is megjelentek rajta, a szék esetében pedig öt nap elteltével a mikroorganizmusok még a táptalajt is kirepesztették, amelyben a mintát tárolták.

Hírdetés

A videó készítője ugyanakkor fontosnak tartotta felhívni a figyelmet, hogy a kísérlet nem a BKK ellen szól, ugyanis a „kezünkön is rengetegféle mikroorganizmus lakik”, ráadásul nem is mindegyik van rossz hatással ránk, ehhez előbb azonosítani kéne, hogy tényleg kórokozóról van-e szó.

@plantprotecting Bocsi @BKK Budapest, ez az utolsó, ígérem, de erre még nagyon kíváncsi voltam! Amúgy szeretünk! ? Minden kórokozó mikroorganizmus, de nem minden mikroorganizmus kórokozó! ? Keep calm and travel with bkk. ? #bkk #test #agarlemez #agarplate ♬ eredeti hang – Plantprotecting Rita
Nyitókép: Bruzák Noémi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »