Kiderült, ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Tapolcán

Kiderült, ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Tapolcán

A jelölt édesapja 1998-tól haláláig, 2015 januárjáig a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője volt a körzetben.

A június 9-ére kiírt önkormányzati választásokon Lasztovicza Máté lesz a helyi Fidesz–KDNP közös polgármesterjelöltje – jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Tapolcai Média beszámolója szerint.

Navracsics Tibor a sajtóeseményen úgy fogalmazott, „Lasztovicza Máté egy tősgyökeres tapolcai fiatalember, aki felsőfokú tanulmányait követően az Országgyűlés hivatalánál dolgozott. Most arra készül, hogy tehetségét, tudását Tapolca szolgálatába állítsa”.

Lasztovicza Máté annak a Lasztovicza Jenőnek a fia, aki a 2015 januárjában bekövetkezett haláláig a Fidesz tapolcai országgyűlési képviselője volt.

Hírdetés

1998-tól minden országgyűlési választást megnyert a körzetben, 2006 és 2010 között pedig a Veszprém Megyei Önkormányzat megyei közgyűlésének elnöke volt.

A polgármesterjelölt közölte: a jövőben a tapolcai emberek érdekeit képviselve szeretné kamatoztatni az államigazgatás és az önkormányzati működés területén korábban megszerzett tapasztalatait.

A Veszprém vármegyei városnak 2014 óta Dobó Zoltán a polgármestere, aki előbb a Jobbik, majd 2019-ben az Egységben Tapolczáért Egyesület színeiben nyerte meg a választást. Lasztovicza Máté szerint a Balaton-felvidéki város az utóbbi időben nem olyan mértékben fejlődött, ahogy azt megérdemelné.

„Csapatommal egy olyan városért szeretnék dolgozni, ahonnan a fiatalok nem költöznek el, ahol mindenki megtalálja a számítását, ahol olyan munkahelyek létesülnek, ami vonzóvá teszi a várost a helyiek és a lehetséges idetelepülők számára” – fogalmazott Lasztovicza Máté.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »