Kiderült, hogy ki jár rosszul a 13.nyugdíj korábbi kifizetésével?

Kiderült, hogy ki jár rosszul a 13.nyugdíj korábbi kifizetésével?

A Szociális Biztosító a héten megkezdte a 13. nyugdíjak kifizetését, de mindenki járt jobban azzal, hogy már novemberben megkapják a szépkorúak a kiegészítést.

A 13. nyugdíjat nem kell kérvényezni, a Szociális Biztosító automatikusan megítéli, megállapítja az összegét, és a havi nyugdíjjal folyósítja. Közel másfél millió személy kap majd több pénzt ebben a hónapban, a kiegészítés maximális összege 300 euró,ennyi pénzt azok kapnak, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 218,06 eurót.

Hírdetés

A kiegészítés összege lépcsőzetesen csökken a 218,07 eurós nyugdíjaktól egészen a 912,50 eurós nyugdíjakig, a legalacsonyabb nyugdíj-kiegészítés 50,01 euró. A legalacsonyabb 13. nyugdíjat, 50 eurót azok kapnak, akiknek a havi járadéka meghaladja a 912,50 eurót.

Mindenki kap kiegészítést, aki november hónapban jogosult nyugdíjra, ez vonatkozik az öregségi és a rokkantsági nyugdíjakra, a korkedvezményes nyugdíjra, az özvegyi és árvasági nyugdíjakra is. Ez viszont azt is jelenti, hogy aki idén decemberben válik jogosulttá a nyugdíjra, csak jövőre számíthat az anyagi segítség ezen formájára.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »