Kiállítás nyílt és orvosokat tüntettek ki az egészség világnapján a Párkányi Rendelőintézetben

Kiállítás nyílt és orvosokat tüntettek ki az egészség világnapján a Párkányi Rendelőintézetben

Az intézmények együttműködésének keretében és az egészség világnapja alkalmából a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola diákjainak munkáiból nyílt képzőművészeti kiállítás a Párkányi Rendelőintézet aulájában. Öt olyan orvos is kitüntetésben részesült, akik a koronavírus-járvány alatt példásan helytálltak az oltóközpontokban és a rendelőkben.

Czékus András, a rendelőintézet igazgatója ismertette, ez az első rendezvény az egészség világnapja alkalmából, de ezentúl minden évben meg fogják tartani közösen a művészeti alapiskolával. A további években is öt egészségügyi dolgozó munkáját tervezik elismerni, akik szakterületükön példamutatóan végzik feladataikat. Elárulta, a jövő évben a nővérekre fókuszálnak majd.

A művészeti alapiskola igazgatója Pásztor János kifejtette, céljuk, hogy diákjaik alkotásai által kellemesebben teljék a páciensek és az itt dolgozók ideje, a képek gyógyírként szolgáljanak mindenki számára. A művészet gyógyító ereje című kiállítás egy hónapig lesz látható.

Hírdetés

Branislav Becík Nyitra megye elnöke örül, hogy Czékus András vezetése alatt nagyszerűen működik a megyei fenntartású intézmény és elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak helytállásukért. Hangsúlyozta, a megye kiemelten kezeli az egészségügyet, a napokban tárgyalt az egészségügyi tárca képviselőivel, s ha a képviselők is megszavazzák, három új mentőállomás épülhet a megyében Párkányban, Nagytapolcsányban és Vágsellyén.

A város polgármestere Szabó Eugen sorolta, több nagyobb projekt, nagy volumenű befektetés is megvalósult már a rendelőintézetben, amelyek által magasabb lett az ellátás színvonala.

E mostani kiállítás és az egészségügyi dolgozók elismerése pedig nagyon emberivé, kellemes hellyé teszi az intézményt. Farkas Iván a Szövetség megyei képviselője is megköszönte azok munkáját, akik a világjárvány ideje alatt becsülettel tették a dolgukat. Rámutatott, azt, hogy a nyitrai első oltóközpont után Párkányban nyíljon a második, az ő képviselőcsoportjuk kezdeményezte, hogy a helyieknek és környékbelieknek ne kelljen távolra utazniuk, ha élni kívánnak az oltás lehetőségével.

Elismerésben részesült Bibiána Bitterová, Monika Brédová, Monika Szárazová, Ladislav Urbán és Valovič Ferenc. Az öt kitüntetett orvos a járvány időszakában a teszteléseknél és a nagy oltóközpontban is helyt álltak, szakorvosként a súlyosabb eseteket is ellátták.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »