Kiábrándító, de a vármegyei rendőrökre 2023-ig még várni kell

Kiábrándító, de a vármegyei rendőrökre 2023-ig még várni kell

A tegnapi határvadászokról szóló rendőrségi közleményben feltűnt, hogy hiába szerepel már a vármegye kifejezés az Alaptörvényben, bizony, a rendőrségi szótárból hiányzik ez a szó. A rendőr-főkapitányságok is csak megyei szinten működnek. Miért nincsen még vármegye? – kérdeztük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. 

„A területi közigazgatás működésével kapcsolatos egyes kérdésekről, valamint egyes törvényeknek az Alaptörvény tizenegyedik módosításával összefüggő módosításáról szóló 2022. évi XXII. törvény módosította többek között a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényt (a továbbiakban: Rtv.) is. A módosítás érinti az Rtv. mindazon rendelkezéseit, amelyekben a megyei megjelölés szerepel, így különösen annak 4/A. § (1) bekezdését, valamint 8. § (2)-(4) bekezdéseit. A módosítás lényege, hogy a „megyei” szövegrész helyébe a „vármegyei” szöveg lép, ennek megfelelően a módosítás érinti a megyei rendőr-főkapitányságok megnevezését is. A módosítás hatályba lépésének dátuma 2023. január 1-je.”

Hírdetés

Tehát, bármilyen kiábrándító is, de csalatkoznia kell annak, aki azt remélte, már idén megcsodálhatja a vármegyei rendőröket, ezzel még ki kell várnia 2023-at.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »