Kezdődik a Bem József utca újbatétele (Kézdivásárhely)

Kezdődik a Bem József utca újbatétele (Kézdivásárhely)

Sok gépkocsivezetőnek okoz majd kellemetlen perceket az a munkálat, amely csütörtökön veszi kezdetét Kézdivásárhelyen: a kivitelező megkezdi a Bem József utca alapozását. Jó hírt talán csak az jelent, hogy egyelőre nem lesz teljes az útlezárás.

Tovább nem várják az Országos Forgalmi Rendőrség láttamozását, félsávos útlezárással megkezdik a rendkívül forgalmas, a 11-es számú országút részét képező, a Kézdivásárhelyhez tartozó Oroszfalun áthaladó Bem József utca alapozását, amely a szűk egy kilométeres szakasz teljes felújításának egyik fontos része.

Hírdetés

Török Sándor, a Kovászna Megyei Út- és Hídépítő Rt. kereskedelmi igazgatója elmondta: a város Sárfalva felé vezető szakaszán, a Kászon-patakon átívelő hídnál kezdenek, először a tönkrement aszfaltréteget távolítják el, majd megkezdik az úttest alapozását. A forgalmat villanyrendőrök irányítják majd, az amúgy is forgalmas útszakaszon torlódásokra lehet számítani.

Az úttest nagyon leromlott, pár évtizeddel ezelőtt senki nem gondolt arra, hogy naponta 30–40 ezer autó halad majd át itt. Nagyon fontos útvonalról van szó, Erdély és Moldva közúti összeköttetésének egyik fő ütőere az útszakasz, itt halad át szinte mindenki, aki nyugati irányból Vrancea és Bákó megyébe tart, vagy onnan indul Brassó, Szeben, illetve Nyugat-Európa felé.

Az eredeti elképzelés részeként az is felmerült, hogy az útszakaszt Bákó megye irányából teljesen lezárják. Most a személygépkocsik a Józsa Béla utcán át tudnak kerülni, ezt nemrég aszfaltozták le. Ezen a szakaszon a Fortyogói út érintésével kerülhetők ki a jelzőlámpák, a Kászon-patakon átívelő híd azonban ebben az utcában annyira keskeny, hogy azon csak óvatosan fér át egyetlen autó is. Torlódás azonban biztos, hogy lesz, mert a Fortyogói út a Bem József utcába torkollik, így semmiképp nem kerülhető el, hogy ne alakuljanak ki dugók. Hasonló, félsávos útlezárással járó munkálatot nemrég Csernáton határában végeztek, esetenként ott is kilométeresre duzzadt a kocsisor.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »