Kezdetét vette a 41. Csallóközi Vásár – KÉPEKKEL

Kezdetét vette a 41. Csallóközi Vásár – KÉPEKKEL

A mai nap folyamán színes kulturális, közéleti és gasztronómiai programokkal megnyitotta kapuit Dunaszerdahelyen a 41. Csallóközi Vásár, melynek megnyitóján a várost dr. Hájos Zoltán polgármester és Puha György alpolgármester képviselte.

A megnyitón jelen volt többek között Dr. Balogh Csaba, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott szlovákiai nagykövete; Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke; Berényi József megyei alelnök; Szeles Szabolcs és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg és Győr város alpolgármesterei továbbá a Dunaszerdahely területén működő államigazgatási szervek és intézmények vezetői.

A Csallóközi Vásár és annak többnapos rendezvénysorozata városunk jelentős napjai közé tartozik, hiszen kulturális és zenei kínálatával minden más városi és magán jellegű rendezvényt túlszárnyal, nemcsak a fellépők számával, hanem a látogatottságával is. A vásárnak nagyon fontos a hagyományőrző szerepe, hiszen számtalan kiváló népi együttes és kulturális csoport is fellép, amelynek szereplői a felnőtteken kívül fiatalok és gyermekek”,

Hírdetés

hangsúlyozta a polgármester, s kiemelte, hogy ezen kívül a vásár legnagyobb jelentősége a közösségépítő és közösségmegtartó szerepében rejlik, hiszen a vásár ideje alatt számtalan baráti társaság találkozik, beszélget és színvonalas kulturális eseményeket tekinthet meg. Hájos fontosnak tartotta megemlíteni azt is, hogy az esemény nemcsak lokálisan népszerű, hanem az idegenforgalmi jellege is egyre jelentősebbé válik, mivel egyre nagyobb számban érkeznek távolabbról és külföldről is ide a látogatók.

Jozef Viskupič kiváló rendezvénynek nevezte a Csallóközi Vásárt, amelyet a megye három legnagyobb eseménye egyikeként tart számon. A megye és a város szempontjából, de turisztikai szempontokat is figyelembe véve egy nagyon fontos eseményről van szó, szögezte le Nagyszombat megye elnöke, aki a Csallóközi Múzeum tárlatára is felhívta a jelenlévők figyelmét, amelyet a vásár ideje alatt ingyen lehet megtekinteni.

Berényi József kiemelte, hogy ide érdeklődve érkeznek a megye más városaiból, más régióiból is, szlovákok, magyarok egyaránt. Örömét fejezte ki, hogy rendszeresen fellépnek szlovákiai magyar előadók is. Berényi a közéleti sátor fontosságára is felhívta a figyelmet.

Cikkünket frissítjük…


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »