Kétszer is kirabolták áldozatukat a Vas vármegyei „navajonkik”

Kétszer is kirabolták áldozatukat a Vas vármegyei „navajonkik”

Kétszer is kirabolták áldozatukat azok a bűnözők, akiket a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével fogtak el a rendőrök – közölte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását.

Hírdetés

A szombathelyi rendőrök folytattak nyomozást ismeretlen elkövetőkkel szemben két, Sé területén elkövetett rablás miatt, amelynek eredményeként a napokban elfogták azt a 31 éves és 25 éves férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a rablások, valamint további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével.

A 25 éves feltételezett elkövetőt 2024. január 7-én, késő délután, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei az M86-os autóúton fogták el. Míg társát a korábban kiadott elfogatóparancs alapján január 8-án, az éjszakai órákban, a Készenléti Rendőrség Szombathelyi Bevetési Osztályának járőrei és helyi rendőrök vonták intézkedés alá Szombathelyen.

Az adatgyűjtés, a tanúkihallgatások és egyéb nyomozási cselekmények során került a nyomozók látókörébe a két férfi, akik Sében egy sértett sérelmére két alkalommal követtek el rablást. Első alkalommal a nyitott teraszajtón keresztül, majd másodszor pedig a bejárati ajtó melletti üveg betörésével jutottak be abba a házba, ahol az otthon tartózkodó lakót megkötözték, különböző eszközökkel és testi erővel bántalmazták. A nő a fenyegetés és fizikai bántalmazás hatására átadta az otthon tárolt értékeit. Továbbá adatok merültek fel arra, hogy a két elkövető további vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett Szombathelyen és környékén az elmúlt időszakban. A helyszínekre minden esetben kerékpárral érkeztek.

A szombathelyi nyomozók kétrendbeli rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, őrizetbe vételüket követően pedig kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »