Kéthetes lezárás jön Szlovákiában

Kéthetes lezárás jön Szlovákiában

November 25-től, csütörtöktől két hétig tartó lockdown lép érvénybe Szlovákiában. Az iskolákat egyelőre nem zárják be – jelentette be Richard Sulík gazdasági miniszter a kormány szerdai döntését követően az Új Szó cikke szerint.

A döntés értelmében az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok bezárnak, a döntést tíz nap után fogja újraértékelni a szlovák kormány. Sulík miniszter pártja (SaS) a zárlat lejárta után szorgalmazni fogja, hogy az oltottak előnyöket élvezhessenek az oltatlanokkal szemben.

A kijárási tilalom alatt csak élelmiszer-vásárlás, munkavégzés céljából lehet elhagyni a lakhelyet, illetőleg engedélyezett orvoshoz és oltásra menni. Ugyancsak megengedett iskolába és óvodába járni, temetésen, keresztelőn, esküvőn részt venni, valamint a természetben tartózkodni az adott járáson belül. 

Hírdetés

Az iskolák bezárásával kapcsolatban kapcsolatban Sulík elmondta, hogy az OĽaNO és a Sme rodina miniszterei a helyzetre való tekintettel sürgették ennek az intézkedésnek a meghozatálát, azonban a SaS megvétózta azt, viszont az iskolákban történő kötelező teszteléssel egyetértenek.

Ján Mikas országos tisztifőorvos szerint a jelenlegi járványhelyzet a legrosszabb a pandémia kezdete óta, azonban bízik abban, hogy az elfogadott intézkedések gyors és látható eredményeket hoznak majd. 

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »