Kétállami megoldást sűrgetik a demokrata képviselők

Kétállami megoldást sűrgetik a demokrata képviselők

2022. 06. 07.

A demokrata képviselők kétállami megoldást várnak Biden elnöktől a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére.

A Demokrata Párt 80 képviselője pénteken azt kérte Biden elnöktől, hogy tegyen meg mindent azért, hogy semmi se fenyegesse a kétállami megoldást az izraeli-palesztin konfliktus rendezésében.

A demokrata képviselőkből álló csoport ugyanis úgy látja, hogy az egyre fokozódó feszültség során veszélybe került a kétállami megoldás lehetősége.

Az egyre fokozódó palesztin-izraeli erőszakos cselekmények miatt ráadásul más konfliktusok is kileződnek a térségben. Midez úgy történik, hogy az Egyesült Államok egyre kevésbé gyakorol befolyást az eseményekre.

Hírdetés

A demokrata politikusok arra is felhívták az elnök figyelmét, hogy meg kell védeni a palesztin lakosok tulajdonát az izraeli terület kisajátítások elől.

A demokrata képviselők sűrgetik a washingtoni vezetést, hogy gyakorolj nyomást az izraeli kormányra a lakásépítési projektek leállításáért a megszállt területeken.

A képviselők tovább fontosnak tartják, hogy az izraeli kormány és a Palesztin Hatóság is békés megoldást találjanak a kialakult konfliktus rendezésére.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »