Két új Nissan a hazai piacon

Két új Nissan a hazai piacon

A napokban a hazai márkakereskedések is megkezdték az előrendelések felvételét a Nissan régóta várt két új modelljére: a megújult Juke hibrid változatára és a teljesen elektromos Ariyára.

A Juke legnagyobb újdonsága éppen a hibrid hajtáslánc, amely pár hónappal korábban a Hybrid Rally prototípusban mutatkozott be (1. ábra). A villany- és a benzinmotor összteljesítménye 143 lóerő, ebből 49 LE az elektromos hajtás részesedése. Az autó a gyári adatok szerint akár 55 kilométert is képes megtenni tisztán villamos rezsimben.

Hírdetés

A másik választható erőforrás az egyliteres háromhengeres turbós benzinmotor, 114 lóerővel és kézi, vagy hétfokozatú automata váltóval. A benzinmotoros változatok induló ára 19 890, a hibrid verzióé 26 990 euró.

Ami pedig a Leaf utódját, a tisztán elektromos Ariyát illeti, 214/231/301 lóerős motorokkal kapható, amelyeket 63 vagy 87 kWh-os akkumulátorok táplálnak. Az összkerékhajtással is kínált jármű hatótávolsága a hajtáslánctól függően 398-től 520 kilométerig terjed (gyári adatok). E modell ára 50 990 euróról indul. Az első hullámban megrendelt autókat szeptemberben (Ariya) és októberben (Juke Hybrid) vehetik át a vásárlók.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »