Kényelem és pihenés a hálószobában

Kényelem és pihenés a hálószobában

A hálószoba ideális esetben otthonunk azon helyisége, ahová már alig várjuk, hogy visszatérhessünk egy fárasztó nap végén. Azonban ahhoz, hogy ez így legyen, érdemes jó pár szempontot figyelembe venni a szoba berendezésénél. 

Az ágy jelentősége

Kényelmes és mutatós – ilyen ágy és ágykeret kínálat várja a Prémium bútoráruház látogatóit, ahol modern és klasszikus termékeket is találunk. Tökéletes minőségben, tartós kivitelben, és olyan változatokban is, mint a fiókos tárolós ágyak, de a színek tekintetében is bőséges a választék. A divatos szürkék, a fehér, a tölgy vagy épp bársonyos zöld mind elérhetők itt, így bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelő darabot. 

Az ágy kényelmes, és stílusa igencsak meghatározza az egész helyiség hangulatát. Fontos, hogy a tér ne legyen szűkös. A nagy matrac gondolata sokszor csábító, de ha ettől az egész alvóhely picinek tűnik, érdemesebb elgondolkodni egy keskenyebb ágyon, ami még mindig kényelmes méretű, viszont lesz helye az éjjeliszekrényeknek.

Letisztultság, rendezettség

Ahogy azt sem szeretnénk, ha a bútoroktól zsúfoltnak tűnne a szoba, úgy az sem előnyös, ha a kiegészítők miatt tűnik annak. Óvatosan bánjunk tehát a dekorációs elemekkel, itt is érvényes a szabály, hogy a kevesebb több. Érdemes olyan éjjeliszekrényt választani, melynek van fiókja, használjuk ki az ágy alatti dobozolás lehetőségeit, és válasszunk egy kényelmes, nagy méretű komódot, ami sok mindent el tud nyelni. 

Hírdetés

Ha alacsony bútorokat választunk, akkor nagyobb mennyezeti magasságot érzékelünk, ami pedig tágasabb hatást kelt. A színek lehetőleg legyen semlegesek, nyugtatók, tompák. A fehér, krémszínű, a lágy kék és más nyugtató árnyalatok kellemes hatást keltenek, és az alvásminőségre is jó hatással vannak. 

A nyugtató érzést fokozza a szimmetria is, így lesz egyensúlyban az egész helyiség. Az éjjeliszekrények ebben nagy szerepet játszanak, viszont ha valahol aszimmetria keletkezik, például az egyik oldalon van egy ablak, akkor a másik oldalon ezt egy tükörrel ki tudjuk egyensúlyozni. 

Bútorok és elrendezésük

Ágy, éjjeliszekrény, komód – ezek az alapbútorok, azonban ha van terünk, akkor miért is ne tehetnénk ide egy padot vagy más ülőalkalmatosságot, de akár egy asztal és egy olvasósarok is helyet kaphat itt. Egyre népszerűbbek a lakberendezésben a különböző tapéták, dekorfalak, ezeknek a hálószobában is megvan a létjogosultságuk. 

Különleges és rendezettebb, tágasabb hatást keltenek a nyitott polcok, üvegajtós szekrények. Azonban itt arra kell figyelni, hogy valóban tartsunk rendet, míg egy szekrényajtó mögött vagy egy komód fiókjában nem látszik a rendetlenség, a nyitott rendszerek esetében igencsak feltűnő. 

Összességében egy hangulatos hálószobához nem kell sok minden, egy kényelmes ágy, finom, nyugodt, világos színek, némi dekoráció, azonban ezt sem kell túlzásba vinni, és ha ezek megvannak, akkor már sok mindent tettünk a nyugodt pihenésért. 

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »