Kelemen Hunor levele az erdélyi magyarokhoz

Kelemen Hunor levele  az erdélyi magyarokhoz

Tisztelt Honfitársam! A június 9-i két választáson településeink jövőjéről és az európai parlamenti képviseletről döntünk. Minden magyar ember érdeke az, hogy legyen erőnk Erdélyben, és legyen hangunk Brüsszelben.

Vannak, akik gyengíteni akarják a közösséget, el akarnak bizonytalanítani. Ők azt mondják: két-három képviselő szavának nincs ereje Brüsszelben. Ne higgyenek nekik, mert ez nem igaz!

Volt és van befolyásunk. Amikor 2007-ben az Európai Unióhoz csatlakoztunk, azt mondtuk, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek európai szintű jogvédelméért fogunk harcolni. Az erdélyi és a Kárpát-medencében élő magyarokért. Nem adtuk fel! És ha új európai vezetés lesz, biztos vagyok benne, hogy több figyelmet kapnak kisebbségi jogaink.

Mert az Európai Unió­nak változnia kell. Nem lehet kettős mérce! Ami jó a dél-tiroliaknak, az jó kell legyen az erdélyieknek, a székelyeknek, partiumiaknak, bánságiaknak is. De változnia kell legfőképpen azért, hogy végre a polgárok problémáival és elvárásaival foglalkozzon.

Ezért mi egy olyan uniót akarunk, amelyik képes beleszólni a világ dolgaiba, képes megvédeni bennünket, magyarokat, a kelet-közép-európai országokat segíti a felzárkózásban.

Ahhoz, hogy a változásnak részesei és ne elszenvedői legyünk, nekünk is ott kell lennünk.

Hírdetés

Kérje meg barátait, családtagjait, hogy június 9-én menjenek el szavazni, mert fontos. Ez most nem politikai verseny, hanem fontos közösségi ügy!

Sok kicsi sokra megy, tartja a mondás. Minden segítség, minden egyes szavazat számít abban, hogy mi, erdélyi magyarok megőrizzük képviseletünket Brüsszelben és befolyásunkat itthon.

Számítok Önre június 9-én!

Tisztelettel, Kelemen Hunor

 

(Támogatói tartalom)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »