Kelemen: a második félévtől újranyitná az oktatási intézményeket az RMDSZ

Február 8-ától újranyitná az iskolákat az RMDSZ, amely az elemi, a nyolcadik és a 12. osztályok esetében térne át mihamarabb a fizikai jelenlétet feltételező oktatásra.

Kelemen Hunor szövetségi elnök szerdán közölte: az RMDSZ azt az álláspontot képviseli – és kormányzati partnereit is arról igyekszik meggyőzni –, hogy a második félévtől, február 8-tól nyissák ki az óvodákat, és induljon újra a fizikai jelenlétet feltételező oktatás az elemi, a nyolcadik és a 12. osztályokban. A Florin Cîțu vezette bukaresti kabinetben a miniszterelnök-helyettesi tisztséget betöltő politikus közösségi oldalán posztolt bejegyzésében emlékeztetett, hogy az általa vezetett alakulat már a választási kampányban is megfogalmazta az iskolák újranyitására vonatkozó kezdeményezését.

Kitartunk amellett, amit a szakemberek állítanak, hogy az óvodák és iskolák részleges újranyitásával az óvodások és a diákok kontrollált környezetbe kerülnek, hiszen az óvónők, a pedagógusok és a tanárok mindent megtesznek azért, hogy a közegészségügyi szabályokat betartsák” – közölte Kelemen Hunor.

Hírdetés

Az RMDSZ elnöke szerint az óvodákban és az iskolákban megoldható a napi egészségügyi felügyelet és a szűrővizsgálat, fertőzöttség esetén pedig könnyebben követhető a beteg környezete.

Mint arról beszámoltunk, Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter nem zárja ki, hogy hamarabb megnyissanak a tanintézetek azokon a vidékeken, ahol alacsony a koronavírussal fertőzöttek aránya, mint ahogy azt sem, hogy bizonyos korosztályok hamarabb visszatérhessenek az iskolapadokba. A román kormány szerdai ülésén dönthet arról, hogy az első félév már biztosan online fejeződik be, a járványhelyzet alakulásának függvényében pedig leghamarabb február 8-ától térhetnek vissza a diákok az iskolapadokba.

Krónika

The post Kelemen: a második félévtől újranyitná az oktatási intézményeket az RMDSZ appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »