Keddig több mint 71 ezer oltási igazolást állított ki az NCZI

Keddig több mint 71 ezer oltási igazolást állított ki az NCZI

Kedd reggelig több mint 71 ezer oltási igazolást állított ki az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) – tájékoztatott Veronika Bauch, a központ szóvivője.

Az oltási igazolást hétfő délutántól lehet igényelni. Az ideiglenes igazolás augusztus 11-ig érvényes, utána úgynevezett zöld útlevél váltja fel. Az ideiglenes tanúsítványt elfogadó országok listájáról a külügyminisztérium tájékoztat. A kérvényt a vakcinacia.nczisk.sk weboldalon kell kitölteni.

Hírdetés

Az ideiglenes tanúsítvány része egy biztonsági elem – egy QR-kód –, amely egy ellenőrző linket tartalmaz. Az ideiglenes tanúsítványt a kérvény elküldését követő 24 órán belül meg kell kapnia az igénylőnek. A bizonyítványt az első oltás beadása után lehet kérni. Az ideiglenes igazolás nem azonos az oltási központban kapott oltási igazolással.

Ha valakit az elektronikus váróterem elindítása előtt oltottak be, a rendszer nem ismeri fel a születési számát. Az NCZI tájékoztatása szerint a probléma várhatóan kedden megoldódik.

Az egészségügyi minisztérium közölte, a rendszer elindítása után technikai problémák merültek fel. A minisztérium a lakosság türelmét kérte.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »