Kedden autómentes napot tartanak Dunaszerdahelyen

Kedden autómentes napot tartanak Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely város 2024. szeptember 17-én az Autómentes nap keretében lezárja a város Fő utcáját – amelyen napi szinten több mint 20 ezer gépjármű halad át – a Szent István tértől a Duna utcáig, illetve a Kondé püspök utcáig reggel 08.45 órától 12.15 óráig.

A dunaszerdahelyi „Autómentes nap 2024” szeptember 17-én, kedden reggel 9 órától várja az érdeklődőket, a hivatalos megnyitóra 10 órakor kerül sor. Dr. Hájos Zoltán polgármester köszöntő szavait ajándékozás és díjátadó követi: az FCC Environment Kuka Manó hulladékgyűjtési versenye kerül kiértékelésre, majd ezt követően a „Bringázz a munkába!” kampány idei résztvevői közül a legaktívabb helyi bringásoknak is átadják az elismerő okleveleket. A megnyitón kedves énekes-táncos műsorral kedveskednek a város alap- és középiskoláinak diákjai.

A rendezvény délben ér véget, ezután a Fő utcán újraindul a forgalom.

Színes, vidám programok a Fő utcán!

Városunk óvodái, a Szabó Gyula Alapiskola és a Vámbéry Ármin Alapiskola a legkisebbek és nagyobbacskák részére izgalmas és sokrétű programokkal, foglalkozásokkal készülnek, amelyeknek köszönhetően a gyermekek elsajátíthatják a tudatos, biztonságos közlekedést, mozoghatnak egy jólesőt és még az agytekervényeiket is megtornáztathatják.

Nagy örömünkre évek során jelenlétével és kedves, okos foglalkozásaival támogatja a rendezvényt a Csallóközi Múzeum, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár, valamint a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ.

Kicsiknek és nagyobbaknak előadásokat, interaktív foglalkozásokat tartanak a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság munkatársai és a Csallóközi Népművelési Központ.

Az Autómentes napról nem hiányozhat az FCC Environment és a Rivalda Színház Kuka Manója Megtisztít Felügyelővel egyetemben – a környezettudatosság, a szelektív hulladékgyűjtés jegyében minden évben jelen vannak.

A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség (OOCR) standjánál is érdemes elidőzni, hiszen sokféle érdekességről, programról, a Csallóköz tájainak szépségeiről szerezhetnek itt tudomást. Idén pecsétgyűjtő játékkal segíti az OOCR még izgalmasabbá tenni az Autómentes napot a gyerekek részére!

Elsősorban városunk legkisebb polgárai azok, akik örömmel ülnek be a Sikabonyi Önkéntes Tűzoltók tűzoltóautójába!

A Fő utcán a Kellys Bicycles jóvoltávól a klasszikus kerékpárok mellett e-kerékpárok is bemutatásra kerülnek, sőt, rollerezni is lehet!

Hírdetés

Az óvodák és iskolák diákjait biztonságosan a helyszínre szállítja a Municipal Real Estate Kft. és a mobility&innovation production Kft.

Az egészség jegyében nem hiányozhat a Szlovák Vöröskereszt Területi Egylete, amely segít kicsiknek és nagyoknak elsajátítani az elsősegélynyújtást.

Az Általános Egészségbiztosító és a Dunaszerdahelyi Területi Közegészségügyi Hivatal értékes információkkal és kedves figyelmességgel látja el az érdeklődőket.

És ha már a figyelmességeknél tartunk, a már csaknem négy évtizede működő órajavító cég, a TikTak Kft. és Tóth András kis ajándékokkal kedveskedik a kicsiknek. Izgalmas programmal készül továbbá az ApróÖröm PT is!

A múlt történetébe és közlekedési eszközeibe nyújt betekintést az érdeklődőknek a Bíró Kert lovas központ, amelyet Dunaszerdahely diákpolgármestere, Bíró Bulcsú képvisel majd.

Idén a Raiffeisen Bank is csatlakozott a rendezvény támogatóihoz szép ajándékokkal, és a Prvá stavebná sporiteľňa – Első Építési Takarékpénztár is várni fogja az odalátogatókat a Fő utcán.

Mint minden évben, most is reméljük, kedvez nekünk az időjárás. Amennyiben az égiek is úgy akarják, szép időnk lesz és a Fő utcán a gyerekek színes krétákat ragadhatnak, és fákkal, virágokkal díszíthetik az út szélét, ami az idei Autómentes nap után  is színesíti majd városunk központját. A krétákat ezúton is köszönjük Ollé Ilona – Hobbi Art Decor üzletének, valamint a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériumának.

Az Autómentes nap idei beharangozóját egészségesen zárjuk és még egy köszönettel tartozunk: a KUKKONIA PT jóvoltából zamatos almákat osztogatunk majd a Fő utca vendégeinek!

Tisztelt autósok, köszönjük szíves megértésüket!

Minden kedves érdeklődőnek napsütéses, kellemes és egyben hasznos

Autómentes napot kívánunk!

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előcsarnokában lesz megtartva!

A teljes program megtekinthető ITT, a „Bringázz a munkába!” plakát pedig ITT.

(ET)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »