Kassai Viktorral népszerűsíti sportvezetői mesterkurzusát az UEFA

Kassai Viktorral népszerűsíti sportvezetői mesterkurzusát az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapja interjút készített Kassai Viktorral az UEFA kétéves nemzetközi sportvezetői mesterkurzusáról (UEFA MIP), melyet a korábbi játékvezető 2022-ben végzett el.

A 2011-es év legjobb játékvezetőjének választott, 2019 végén visszavonult Kassai mindössze a második játékvezető, aki a két éven át tartó képzésben részt vett. Az uefa.com-nak elmondta, azért jelentkezett az UEFA Akadémia, illetve a limoges-i és londoni egyetem közös képzésére, mert úgy érezte, szélesítenie kell a sportággal kapcsolatos tudását.

A játékvezetői pályafutásom végén rájöttem, hogy nem elég számomra a bíróként elért szép karrier, más nézőpontból is szerettem volna átlátni a labdarúgást

– mondta a jelenleg az osztrák szövetség technikai igazgatójaként dolgozó sportvezető.

Hírdetés

Ha játékvezetőket irányítasz, vagy ha klubot vezetsz, többfajta tudásra van szükséged, nem elég a saját szakterületedé. Szerettem volna másoktól tanulni, mert a játékvezetés csak egy nagyon kis része a futballnak.

Kassai azt is elárulta, hogy a képzésen ő volt, aki a játékvezetők szemszögéből tudott megvilágítani egy-egy témát, így a korábbi játékosok jobban megértették a bírókat, ő pedig a játékosok látásmódjáról, szempontjairól tudott meg sokat.

A 47 éves szakember az interjúban azt is elárulta, édesapja is bíró volt, ő volt a példaképe, legemlékezetesebb mérkőzésének pedig a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőjét nevezte, melyen az FC Barcelona a Manchester Uniteddel csapott össze a Wembley Stadionban.

Kassai ezzel kapcsolatban elmondta, csaknem két évtized kemény munkájával érte el, hogy ilyen színvonalú mérkőzést vezethetett.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »