Kásler elmondta, mikor törlik el a járványügyi korlátozásokat

A járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartjuk, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, ez körülbelül 50 százalék vagy a feletti mértékű – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában.

A miniszter a tömeges oltás megkezdéséről elmondta: Magyarország több vakcina gyártó cégtől megrendelte a vakcinák különböző fajtáit, olvasható itt. 

A járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartják, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, és nem kell tartania az embereknek attól, hogy megkapják a koronavírus-fertőzést.

Ha az átoltottság kellő mértékű, ami 50% vagy a feletti, akkor meg lehet szüntetni a járványügyi intézkedéseket

– vetítette előre.

Később arról is beszélt, hogy már most eredményei vannak a járvány ellen megtett intézkedéseknek.

Ha a körülmények nem változnak, csökkenni fog a fertőzések száma és a halálozás is.

Ami azt jelenti, hogy néhány hónapon belül két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma, és visszatérhetnek az első hullám forgatókönyvéhez hasonló intézkedések – fogalmazott a tárcavezető az Életközelben videósorozat legújabb részében.

Emlékezetes, épp péntek este jelent meg a korlátozó intézkedések hatályának meghosszabbításáról szóló rendelet:

Hírdetés

Az oltási rendszer szervezettségét érő vádakkal kapcsolatban leszögezte: mindenkit szeretne megnyugtatni, hogy a magyar oltási rendszer ki van dolgozva azon az alapon, hogy milyen tempóban érkezik a vakcina Magyarországra.

Kiemelte, hogy ezt a tempót a magyar kormány nem tudja befolyásolni.

Emlékeztetett, hogy a Pfizer-vakcina esetében az Európai Unió rendelte meg a vakcinát és osztja szét lélekarányosan.

Ahogy megérkezik a vakcina Magyarországra, a magyar egészségügy rendkívül gyorsan és szervezetten teszi hozzáférhetővé az emberek számára az oltási rend szerint – tette hozzá.

https://www.facebook.com/watch/?v=253601049513872

Az egészségügy átfogó átalakításával kapcsolatban leszögezte, folytatni fogják azt, amit elkezdtek.

Címlapkép: ásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Vályi-Nagy István főigazgató (középen, b-j) a Dél-pesti Centrumkórházban, ahová megérkezett a koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech első vakcinaszállítmánya 2020. december 26-án.

A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyagot a kórházból továbbítják a többi a hazai oltópontra. Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Tudat

Megosztás

Related posts:Gulyás- Csak oltásigazolással mehetünk majd sok helyre Magyarországon is Gulyás: egészen biztosan lesznek ilyen szabályok. Lehetségesnek tartja-e a kormány,…Merkely beoltotta munkatársait, de ő még nem kaphat a vakcinából December 26-án reggel megérkezett a koronavírus elleni Pfizer–BioNTech-oltóanyag első szállítmánya Magyarországra. Merkely…Titkolta olaszországi útját a Momentum paksi képviselője Barabás István Nápolyból hazatérve részt vett az önkormányzat közgyűlésén, majd…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »