Kárpátalján 54 ezer hrivnyára büntettek meg egy sofőrt és megkéseltek három gyereket és két alkalmazottat egy óvodában: május 5-i hírösszefoglaló

Kárpátalján 54 ezer hrivnyára büntettek meg egy sofőrt; Megkéseltek három gyereket és két alkalmazottat egy óvodában; Zelenszkij: ukrán földön dől el Európa jövője; Sztepanov: nem lesz orosz oltás Ukrajnában; Csehországban botránnyá dagadt a vrbeticei lőszeraktárban történt robbantások ügye. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 5-én.

Kárpátalján a közlekedési járőrök 54 400 hrivnyára büntettek meg egy sofőrt, aki egyszerre két szabálysértést is elkövetett. Ilyen pénzbírságot róttak ki egy férfira, aki ittas állapotban ült a volán mögé, miután elvették tőle jogosítványát.

Az eset a dél-brazíliai Santa Catarina állam Saudades településén történt. A késsel hadonászó fiatal behatolt az óvodába, és megtámadta a gyerekeket. A három leszúrt óvodás még kétéves sem volt. A megölt felnőttek közül az egyik gondozóként, a másik egészségügyi alkalmazottként dolgozott. A támadásnak van egy sebesültje is, ugyancsak gyerek.

Hírdetés

Volodimir Zelenszkij elnök Ukrajna európai uniós csatlakozásával kapcsolatban úgy véli, hogy az ukránok már ma is befolyással vannak Európa sorsára, az öreg kontinens jövője ugyanis ukrán földön dől el – adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal honlapjára hivatkozva.

Ukrajnát piszkos, gyalázatos kampányba próbálják bevonni az oltások hiteltelenné tétele érdekében – mondta Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője. Megjegyezte, hogy Ukrajnában nem lesz orosz oltóanyag.

A cseh-orosz diplomáciai konfliktus után belpolitikai botránnyá fajult a dél-morvaországi vrbeticei lőszeraktárban 2014 őszén történt robbantások ügye Csehországban. Miután Prága április közepén az orosz katonai titkosszolgálatokat (GRU) jelölte meg a robbantások elkövetőjeként, cseh-orosz diplomáciai konfliktus robbant ki, amely diplomaták kölcsönös kiutasítása után a nagykövetségek által alkalmazott csehek, illetve oroszok számának a korlátozásához is vezetett.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »