Karácsony Gergely: Vitézy Dávid a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Karácsony Gergely: Vitézy Dávid a Fidesz főpolgármester-jelöltje

A jelenlegi városvezető szerint a BKK egykori vezetője, a korábbi közlekedési államtitkár sokkal nagyobb veszélyt jelent Szentkirályi Alexandrára, aki vélhetően nem is fogja végigcsinálni a kampányt – fogalmazott Karácsony Gergely.

Vitézy Dávid kedden jelentette be, hogy indul a júniusi főpolgármester-választáson. Karácsony Gergely főpolgármester, aki szintén megméretné magát június 9-én, a bejelentés után nem sokkal a Facebook-oldalán reagált.

„Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi. Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj” – írta a városvezető, és a poszt végén, amelyhez egy olyan fotót mellékelt, melyen Vitézy Dávid mellett Novák Katalin és Orbán Viktor látható, közölte: „A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi.”

A főpolgármesterből éles reakciót váltott ki Vitézy Dávid lépése, és Karácsony Gergely egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón ismét a kihívójáról beszélt. „Szerintem a főpolgármester-választás érdekessége az, hogy a végén hány fideszes jelölt lesz, egy vagy kettő.

Én Vitézy Dávidot is a Fidesz jelöltjének tartom.

Ha mind a kettő talpon marad, akkor a két volt államtitkár közül melyik lesz a második, meg a harmadik, az szerintem egy érdekes verseny” – mondta a főpolgármester, aki úgy fogalmazott, hogy a politikában a szavak hitelességét a tettek adják, és ha valaki egész életében a Fidesz politikai közösséghez tartozott, akkor az hirtelen nem lesz ellenzéki. Szerinte a város összes politikai természetű problémáját az a kormányzati politika okozza, amit Vitézy Dávid egész életében képviselt és szolgált.

Hírdetés

„Én azt gondolom, hogy a nap végén egyébként Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje lesz, és nem gondolom azt, hogy Szentkirályi Alexandra végig fogja csinálni a kampányt. A Fideszben pontosan lehet tudni, hogy a nőket azért rakják a táblára, hogy aztán le lehessen venni őket” – mondta Karácsony Gergely.

Vitézy Dávid a bejelentkező videójában nem nevezte meg az őt támogató politikai erőt, de Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője a parlamentben bejelentette, hogy támogatják a korábbi közlekedési államtitkár indulását.

Erről a főpolgármester úgy vélekedett, hogy szerinte az LMP a létét annak köszönheti, hogy 2022-ben az ellenzéki összefogás részese volt, és példaként említette, hogy a parlamentben frakciót is csak úgy alakíthatott, hogy a DK-tól kapott egy mandátumot. „Egy olyan politikai rendszerben, mint amilyen a magyar, egy ellenzéki párt nem tud a damaszkuszi úton rohangászni, először az ellenzéki oldalra, aztán egy másik oldalra.

Szerintem ez az LMP erkölcsi megsemmisülése”

– mondta.

A júniusi főpolgármester-választáson az eddigi bejelentések alapján Vitézy Dávid mellett Karácsony Gergely jelenlegi városvezető az ellenzéki összefogás, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP, Brenner Koloman a Jobbik, míg Grundtner András a Mi Hazánk támogatásával indul.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »