Kamala Harris: Ha Oroszország nyer Ukrajnában, Lengyelország lehet a következő

Kamala Harris: Ha Oroszország nyer Ukrajnában, Lengyelország lehet a következő

Kamala Harris arra figyelmezetett a Volodimir Zelenszkijjel folytatott találkozója során, hogy ha Putyin nyer Ukrajnában, akkor Lengyelországot és más NATO-szövetségeseket is célba vehet.

„A történelem megmutatta, hogy ha hagyjuk, hogy olyan agresszorok, mint Putyin, következmények nélkül foglaljanak el területeket, akkor továbbmennek. Putyin Lengyelországra, a balti államokra és más NATO-szövetségesekre is szemet vethet.”

Hírdetés

– közölte Harris, hozzátéve, hogy „más potenciális agresszorok világszerte figyelik, mi történik Ukrajnában”.  A demokraták elnökjelöltje szerint az Ukrajnának nyújtott amerikai segítség nem jótékonyság, hanem az ország stratégiai érdekeiből fakad. A politikus említést tett Donald Trump és JD Vance terveiről is, amelyek az ukrán területek egy részének átadását javasolják, amit Harris kapitulációs tervnek nevezett.

Kamala Harris arról is beszélt, hogy Ukrajna nélkül nem lehet megoldani a háború befejezésének kérdését. Egyben rámutatott, hogy néhányan arra akarják kényszeríteni Ukrajnát, hogy fogadja el a semlegességet, és mondjon le a biztonsági megállapodásokról. Ezeket a javaslatokat Harris megadásként értékelte, amelyek véleménye szerint veszélyesek és elfogadhatatlanok.

Körkép.sk Lengyel Közszolgálati Rádió


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »