Káčer és Móricka

Káčer és Móricka

Hagytuk kicsit lecsillapodni az újabb káčeri gágogás kavarta vihart. Azért ez nem annyira veszélyes, hiszen Slota óta tudjuk, hogy amelyik kacsa gágog, az nem harap. A tőle lassan megszokottá váló szófosás inkább csak kellemetlen, egyébként semmire se való, ugyanúgy, mint maga a szlovák külügyminiszter, aki már-már mórickás mélységekbe süllyed.

Mindkettőnek mindig mindenről ugyanaz jut az eszébe: Káčernek az állítólagos magyar revizionista politika, Mórickának pedig a férfi és nő közti testi kapcsolat. A második megbocsájtható, az első sajnálatra méltó. Ha a kettőt együtt kezeljük, akkor nyugodtan kijelenthetjük, a legfőbb szlovák külügyér megint el…ta, és nem először tesz ilyet. Slota szellemét idéző ámokfutását most már az őt tisztségbe emelő Matovič is megelégelte. 

Nem csoda, hogy Káčert hallgatva mostanság gyakran ötlik fel bennem ifjúkorom huncut vicceinek főszereplője, az övön aluli testtájakkal, a legősibb biológiai tevékenységgel a kelleténél jóval többet foglalkozó Móricka, akinek mindenről csak AZ jut az eszébe.

A tanító néninek pedig ebből már nagyon elege van, de nem tud vele mit kezdeni, hiszen Káčer Mórickához hasonlóan most került csak az osztályba, nem lehet őt elzavarni. Ki jönne erre a pár hónapra a helyére? Bár a rossz nyelvek szerint inkább senki, ismerve az előzményeit…

Hírdetés

Elátkozott tárca a külügyi a mindenkori szlovák kormányban, amely más európai nemzetekkel való összehasonlításban kisebbségi komplexumokban szenvedhet. Megértjük mi Káčert is, aki furcsán érezheti magát az ezeréves történelemmel rendelkező országok külügyminisztereinek európai tanácskozásain. Nem csoda, hogy a szlovák tannyelvű gimnáziumokban sokallják a heti két történelem órát, egy is sok, inkább oktatnának mai európai látásmódot. Nem csoda, hogy a szlovák nemzeti tudatot leépíteni igyekvők európai identitásban és egyesült európai államban gondolkodnak, amelyben elmosódnának a határok, a nemzeti értékek és érdekek.

Káčer tanár úr szerint Magyarország, ha tehetné, azonnal lecsapna Szlovákiára! Tenné azt annak ellenére, hogy az ország légvédelmét is biztosítja, vagyis magyar harci repülők védelmeznék Szlovákiát a támadó magyar gépek ellen. Nonszensz!

Mint ahogy az is az, hogy az egyik NATO állam beleavatkozna a másik belügyébe, és ráadásul területi követelései is lennének vele szemben. Hogy mondhat ilyet egy NATO tagállam külügyminisztere? Csak úgy, ha nem egy józan külpolitikus, vagy akkor nem volt józan, amikor mondta.

Ráadásul most kettőt ütött egy csapással a szlovák külügy rendíthetetlen Mórickája! Egy televíziós műsorban arról kérdezték, eljuthat-e oda a magyar politika, hogy területi követelései legyenek Szlovákiával szemben? A kérdés provokatív volta talán előre egyeztetett volt, hogy fel lehessen hívni a figyelmet az együttes orosz-magyar veszélyre! A szlovák politikus válasza szerint, ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, akkor Magyarország már régen megfogalmazott volna ilyeneket Szlovákiával szemben. Ezért is fontos Szlovákia számára, hogy Putyin háborúja ne legyen sikeres, és győzzenek az ukránok. Ezért hajrá Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, és pfuj Vladimir Putyin és Viktor Orbán!

Olyan ez, mint amikor Móricka dobol a padon. Miért dobolsz Móricka?  Elijesztem az oroszlánokat. De hisz itt nincs is oroszlán. Na, látja! Ugye milyen jó módszer?


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »