Kábítószer-kereskedő barátokkal szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Kábítószer-kereskedő barátokkal szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

A vád szerint egy 26 éves férfi 2020-ban droggal kereskedett Budapesten. Barátja, aki szintén dílerkedett, tőle vette a marihuánát. Elfogásukkor – egy V. kerületi lakásból – kábítószert, mérlegeket és nagy összegű készpénzt is lefoglaltak a nyomozók.

Hírdetés

A főügyészség tájékoztatása szerint egy 26 éves férfi marihuánával kereskedett, amelyet egy V. kerületi lakásban tárolt és – előzetes egyeztetést követően – értékesített a vevőkörébe tartozó személyek részére. 2020. május 25-én az esti órákban – továbbértékesítés céljából – jelentős mennyiségű marihuánát adott el 2 400 000 forintért barátja, egy 25 éves férfi részére, aki azt gépkocsijában szállította. A belvárosi rendőrök rövid időn belül – a Bajcsy-Zsilinszky úton – megállították a 25 éves férfit, majd miután megtalálták az autóban a kábítószert, elfogták.

A rendőrök ezután a 26 éves dílert kerítették kézre a közeli lépcsőházban, akinek a lakásában kannabisz tartalmú növényi származékot, kannabisz gyantát, digitális mérlegeket, kábítószer csomagolására alkalmas fóliázó készüléket, valamint a kábítószer kereskedelemből származó több millió forintot és több százezer eurót foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A főügyészség emellett pénzbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására és vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »