Júliustól a határ menti térségekből is igényelhetik a Magyarországon a védőoltást

Júliustól a határ menti térségekből is igényelhetik a Magyarországon a védőoltást

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól az országgal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon – tették közzé a kormányzati portálon kedden este.

A közleményben azt írták:

A részleteket szabályozó kormányrendelet hétfőn jelenik meg a Magyar Közlönyben – tették hozzá. A felajánlás a szomszédos országok meghatározott – a magyar határral szomszédos – közigazgatási egységeinek szól.

Hírdetés

Regisztrációjukra az oltóponton kerül sor. A vakcinák között nem válogathatnak, csak a felajánlott vakcinákra lesznek jogosultak. Az oltás további részleteiről kellő időben tájékoztatnak.

Románia számára Temes, Arad, Bihar és Szatmár megye lakosainak, Ukrajna számára Kárpátalja lakosainak, Szerbiában a nyugat-bácskai, az észak-bácskai, és az észak-bánsági körzetnek, Horvátországban Muraköz, Kapronca-Körös megye, Verőce-Drávamente megye és Észak-Baranya megye lakosainak, Szlovéniában a Mura menti régiónak, Ausztriában Őrvidéknek (Burgerlandnak),

Felidézték emellett azt is, hogy a TAJ-számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgárok és Magyar igazolvánnyal rendelkezők folyamatosan tudnak regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, és az érvényes regisztrációjuk után automatikusan tudnak oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu portálon.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »