Jubileumi évadra készül A Dal – Már dolgozik a produkción a gyergyószentmiklósi No Sugar

Jubileumi évadra készül A Dal – Már dolgozik a produkción a gyergyószentmiklósi No Sugar

Több újdonsággal szervezik meg A Dal jubileumi évadját. A dalválasztó műsor mezőnyébe a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar is bekerült.
Egyedüli erdélyi résztvevőként a No Sugar zenekar is bekerült A Dal 2021 mezőnyébe. A gyergyószentmiklósi együttes tagjai nagyon örültek, amikor megtudták, hogy bejutottak a magyarországi dalválasztó műsorba.

– nyilatkozta a Krónikának Bereczky Botond gitáros.

Az eddiginél tízzel több, összesen negyven produkció versenyezhet A Dal 10., jubileumi évadjában a Duna Televízión – fogalmazott a műsorfolyam online sajtótájékoztatóján Medveczky Balázs. A Duna csatornaigazgatója kiemelte:

A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar dalok megszületését teszi lehetővé. Újdonság, hogy az idén a hét szombat estén zajló műsorfolyamban a zsűri által kiválasztott legjobb négy döntős dal előadója kap pénzjutalmat, nem csupán a végső győztes.

Hírdetés

A Dal 2021 győztese a pénzjutalom mellett lemezfelvételre és videóklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj év dala elismerését is elnyeri. A dalválasztó műsorban két különdíjat is átadnak majd, A Dal 2021 legjobb dalszövegírója és A Dal 2021 felfedezettje elismeréseket. A versenybe jutott alkotások mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyen is, és elnyerheti A Dal 2021 legjobb akusztikus felvétele címet.

A Duna Televízió a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni a műsorral.

A pályázatra több mint 400 produkció érkezett.

A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy A Dal továbbra is fontos katalizátora a magyar könnyűzenei életnek, amely idén még nagyobb jelentőséggel bír a zenészek körében, mivel fórumot kínál a fellépésre egy olyan időszakban, ami nem kedvez az előadó-művészetnek – olvasható a Médiaklikk.hu oldalon.

A Dal 2021 mezőnyében több ismerős névvel találkozhatnak a nézők: Kállay Saunders András Haza jövök, a Kaukázus együttes Egyetlen szó, Radics Gigi Egy vagy velem, Csondor Kata Bosszúállók című dalával indul a versenyben. A versenyzők teljes listája a műsor internetes oldalán (Adal.hu) érhető el. A zsűri tagjait később jelentik be. A Dal 2021. január 30-tól indul a Duna Televízió műsorán, a döntő március 13-án lesz.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »