A kormánypártok elnökeinek összehívására szólította fel Ficót a Hlas-SD

A Hlas-SD felszólította Robert Fico (Smer-SD) kormányfőt, hogy sürgősen hívja össze a kormánypártok elnökeit. Matúš Šutaj Eštok, a Hlas-SD elnöke szerint minél gyorsabban rendezni kell a koalíciót nyomasztó problémákat.

Újfent bírálta Andrej Danko SNS-elnök kijelentéseit, melyeket a Hlas politikusainak címzett. Šutaj Eštok szerint Danko igyekszik destabilizálni a koalíciót, de ez sem segíti hozzá a házelnöki poszt megszerzéséhez.

„Felszólítom a kormányfőt, hogy minél gyorsabban hívja össze a kormánypártok elnökeit, és minél gyorsabban rendezzük az összes problémát, amelyek már egy ideje nyomasztják a koalíciót. Sürgősen, legkésőbb az év végig tisztázni kell ezeket a dolgokat.

Hírdetés

Ha a találkozó eredménytelen lesz, akkor nyilvánosan fogom Andrej Dankónak szegezni a kérdést, mi értelme van egy olyan kormánykoalíciónak, amelyben nem érvényesek a legalapvetőbb megállapodások. Mi értelme van egy olyan kormánynak, amely képtelen az embereket segítő törvényeket elfogadni” – tette fel a kérdést a Hlas-SD elnöke.

Šutaj Eštok ismét visszautasította a Hlas-SD minisztereinek címzett, szerinte hazug kijelentéseket, és kiemelte pártja vezetőinek hozzáértését.

„Az SNS elnökének fel kell fognia végre, hogy a kormánykoalíció szétverésére tett kísérletei, bár bízom benne, hogy nem gondolja komolyan azokat, de sehogy sem segítik hozzá a házelnöki poszt megszerzéséhez, mivel az a választási eredmények és a koalíciós szerződés alapján továbbra is a Hlas-SD-nek jár” – mondta Šutaj Eštok.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »