Jövő héten ülhet össze a Koalíciós Tanács, Šimečka visszahívásáról is dönthetnek

Jövő héten ülhet össze a Koalíciós Tanács, Šimečka visszahívásáról is dönthetnek

Robert Kaliňák védelmi miniszter szerint jövő héten kerülhet sor a Koalíciós Tanács azon ülésére, melyen Michal Šimečka (PS) házelnök-helyettes leváltásáról is tárgyalhatnak.

Šimečka visszahívását Robert Fico kormányfő javasolta. A Smer elnökének állítása szerint az ellenzéki politikus arra használja a tüntetéseket, hogy rokonainak pénzügyi érdekeltségeit védje. A Progresívne Slovensko elnöke ugyanakkor elutasítja, hogy családja állami pénzből profitálna. Szerinte Fico csak saját politikai botrányait szeretné elfedni.

„Szítják a hangulatot a tüntetésekkel azután, hogy a kormány elvágta a forrásaikat és visszaélnek a tüntetésekkel saját családi és pénzügyi érdekeik védelmében. És ez az, amit Robert Fico kritizált, és ezért mondta, hogy egy ilyen javaslatot fog benyújtani a Koalíciós Tanácsnak”

Hírdetés

közölte Kaliňák vasárnap a TA3 politikai vitaműsorában.

A miniszterrel vitázó Michal Truban (PS) szerint az emberek azért vonultak ki az utcákra, mert Boris Susko igazságügyi miniszter szabadon engedte Dušan Kováčikot, vagz mert látják, hogy Martina Šimkovičová kulturális miniszter mennyire hozzá nem értően viselkedik.

spravy.rtvs.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »