Jótékonysági estet szervezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a Magvető Tanoda javára

Jótékonysági estet szervezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a Magvető Tanoda javára

Szeptember 7-én jótékonysági estet szervezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a Magvető Tanoda javára, amely az egyházmegye területén élő hátrányos helyzetű családok gyermekeinek oktatását és nevelését segíti. A program szentmisével kezdődött a székesegyházban, melynek főcelebránsa Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek volt, majd koncert és jótékonysági árverés várta az érdeklődőket.

Szentbeszédében Járfás Ádám káplán arra hívta fel a figyelmet, hogy sokszor a mai ember „lelki süket”, aki nem akarja meghallani Isten üzenetét, mert fél annak az életére gyakorolt hatásáról. De

Az est a Capella Savaria kamarazenekar koncertjével folytatódott, amelyen Georg Philipp Telemann művei hangzottak el.

A hallgatók egy része a Brenner János Kollégiumban tartott árverésnek is résztvevője volt és licitált a sportolók, művésznövendékek által felajánlott tárgyakra.

Hírdetés

Kiss István, az egyházmegyei karitász igazgatója elmondta: a jótékonysági árverésen 250 ezer forint gyűlt össze. Ezzel az összeggel a Magvető Tanodát és a Művészeti Szakgimnáziumot támogatták a vásárlók. Ezen felül még 150 támogatói jegy talált gazdára és a kihelyezett adománygyűjtő gömbbe is sokan tettek pénzt.

A karitász vezetője köszönetét fejezte ki minden nagylelkű támogatónak, akik fontosnak tartották, hogy segítsék a tanoda működését. Minden olyan intézményt érdemes támogatni, amely gyermekekkel foglalkozik – mondta az estet követően a Szombathelyi Egyházmegye sajtómunkatársának Kiss István, aki örömmel fogadta kollégái kezdeményezését, hogy egy másik gyermekekkel foglalkozó intézménnyel, a Művészeti Szakgimnáziummal fogjanak össze a jó cél érdekében.

A befolyt összegből többek között különféle programokat szerveznek a tanodásoknak és sportfelszereléseket vásárolnak. A jövőbeli tervek között szerepel egy ösztöndíjprogram elindítása is.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »