Jót tenni jó – adventi jótékonysági kezdeményezések a Csallóközben

Jót tenni jó – adventi jótékonysági kezdeményezések a Csallóközben

Egy cipősdoboznyi szeretet az időseknek, és a gyerekeknek, gyűjtés a rászorulóknak. Adventben számos jótékonysági kezdeményezést szerveznek a Dunaszerdahelyi járásban is.

„Ebben a helyzetben az emberek általában segítőkészebbek. Jelentkezik egy olyan vonás, hogy az ember ilyenkor igyekszik jobbat tenni. Megvan az a vágyakozás, hogy ha jót teszek, hátha velem is jó történik majd” – jellemezte a járvány miatti korlátozásokkal nehezített karácsony előtti időszakot György András a Somorjai Református Egyházközösség lelkipásztora. A közösség idén is megszervezte az Egy doboz szeretet karácsonyi adománygyűjtést, a jókai egyházközösséggel együtt gömöri és kárpátaljai gyerekeket lepnek meg egy-egy cipősdoboznyi ajándékkal.

„A szervezésnek is hagyománya van, felvesszük a kapcsolatot a gömöri és kárpátaljai lelkész kollégákkal, közösségi vezetőkkel. Kérünk egy listát, hogy az ő gondozásuk alá tartozó falvakban, közösségekben, vagy azok perifériáján milyen gyerekek vannak, hány évesek. Ezen lista alapján állítjuk össze a csomagokat és az útvonalat” – részletezte György András. December 12-ig várják az édességet, könyvet, játékot, tisztálkodási szereket és karácsonyi üdvözletet tartalmazó becsomagolt cipősdobozokat a jókai vagy a somorjai lelkipásztori hivatalba. Használt, de használható gyerekcipőkkel is örömet szerezhetünk.

Hírdetés

A Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozba? kezdeményezés is hasonló elven alapszik, csak épp idősek kapják meg a szívmelengető felajánlásokat. Farkas Vivien a gyűjtés dunaszerdahelyi koordinátora hétfőig várja a valami édessel, sóssal, meleggel, puhával, illatossal, szórakoztatóval és szívből jövővel megpakolt dobozokat Dunaszerdahelyen a Nemesszeg utcai pizzakiadóban. Az ajándékokkal idén is a dunaszerdahelyi és nádszegi idősek otthona lakóit lepik meg.

Nehéz sorsú gyerekeknek szánt Mikulás csomagok összeállítását támogathatja az, aki december 5-ig vásárol a dunaszerdahelyi Robi ABC-ben, vagy a Baranyai élelmiszerüzletben. A kijelölt gyűjtőhelyen hagyhatják a megvásárolt gyümölcsöt, édességet, élelmiszert, amelyet a szervező Pázmáneum Társulás eljuttat Szívből jövő segítség társulásnak, ez állítja össze és osztja szét a csomagokat a rászoruló családoknak.

A városi hivatal alkalmazottai is csatlakoztak a gyűjtéshez  (Karaffa Attila felvétele)

Többek között a Bartók Béla Alapiskola is csatlakozott az adventi gyűjtésekhez. A nagymegyeri diákok tavaly 417 csomagot gyűjtöttek össze rászoruló társaiknak, idén is készítik az ajándékokat. Az idősekről sem feledkeztek meg, minden osztály összeállított egy nagymamának és egy nagypapának szánt csomagot, amellyel a nagymegyeri idősek otthona lakóit lepik meg. Soóky Marián igazgató megjegyezte, hogy a helyi kutyamenhelynek is gyűjtenek, ide is rengeteg felajánlás érkezik.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »