Jogtiprás vagy csak kabaré?

Jogtiprás vagy csak kabaré?

Nincs abban semmi új, hogy Magyarország ismét terítéken volt az Európai Parlamentnek nevezett vándorcirkuszban, ahol végül egy nyilatkozatot is elfogadtak (ki tudná már számon tartani, hányadikat) a rettentő magyar állapotokról. A Verhofstadt-, Freund-, Weber-féle senkiháziak nem győzik bizonygatni a (természetesen nem létező) háttérhatalomhoz fűződő szolgai hűségüket, amelynek célpontja a magyar demokrácia eldózerolása. Igaz, érvük egy szál se, csak tekerik a lózungok és a hazugságok imamalmát, de hát, mint mondtam, megszokhattuk.

Ennél érdekesebb, hogy a Bizottság elnöke, Von der Leyen kiterítette a lapokat: a Magyarországnak alanyi jogon járó pénzeket addig nem fogják odaadni, amíg a magyar kormány nem változtat az LMBTQ- és a migránspolitikáján. Vagyis, ismerve a magyar álláspontot, sohanapján. Erről immár film- és magnófelvételünk van, nincs szükség sem papírra, sem titokzatos sms-ekre.

Most már mindenki számára nyilvánvaló, hogy szó sincs szakpolitikai, igazságügyi, jogi vagy egyéb kifogásokról, a magyar kormány egy az egyben politikai zsarolás célpontja. Egyszerűbben szólva, hiszen nem is rejtik véka alá: a magyar állam útjában áll az újmarxista, neoliberális szép, új „világrendnek”. A jogtalanul visszatartott költségvetési források egy részének átutalása pedig afféle tévedés volt elvtársak, mosakodnak. Ne tessenek félni, többé nem fordul elő. Mint az osztrák törvényszéki elnök mondta annak idején a meghurcolt Tompa Mihálynak: „Most frei, hanem több Gólya nem csinálni!”.

Mivel itthon kormányt alakítaniuk a nagy médiahátszél dacára sem volt esélyük, ugyanazt a figurát kell eljátszaniuk, mint a magyarországi illetőségű Cseh Katalinnak, Donáth Annának, Ujhelyi Istvánnak: a hazájuk ellen kell áskálódniuk éjjel-nappal. Ezért sem meglepő, hogy Robert Fico az egymásrautaltság szelétől legyezgetve, Budapesten nagyon keményen fogalmazott, és a támogatásáról biztosította a magyar miniszterelnököt.

Hírdetés

Brüsszelben tehát, Remarque-kal szólva, a helyzet változatlan. Sőt, fokozódik, ahogy közelednek a parlamenti választások.

Nyüszítenek az elvtársak, mert nem tudják  felmérni, meddig feszíthetik a húrt, és mi sül ki a német gazdatüntetések ragadós példájából. De azért feszítik rendületlenül. Brüsszelt nem érdekli Donald Tusk lengyelországi politikai tisztogatása, Ursula néni vakcinabotránya, az oroszellenes szankciók öngyilkos következményei, a spanyolországi jogállamiság, lassan az egész Unión végigsöprő elégedetlenségi hullám.

A szlovák kormánynak természetesen nem az a bűne, hogy szuverenista vonalat képvisel és nem szállít több fegyvert Ukrajának (igaz, már nincs is mit), hanem hogy felszámolja a speciális ügyészséget. Pedig ez nem jelenti a szlovák demokrácia alappilléreinek szétrúgását, hiszen szemben a közmédiával – amelyet Lengyelországban éppen lefejeztek – ilyen nincs mind a 27 EU-s tagállamban. Sőt. Franciaországban például az elnök nevezi ki a miniszterelnököt, pedig az államforma köztársaság. Nem kéne Franciaország ellen is fellépni a hatalmi ágak ilyen aránytalan eloszlása okán? Ha történelmi kontinuitása folytán egy-két tagországban király méltóztatik uralkodni, nem kéne őket is elzavarni? Miféle demokráciák ezek a 21. században? Erre valószínűleg majd akkor kerítenek sort posztliberális nyílttársadalomék, amikor kikiáltják az Európai Egyesült Államok nevű gettót. Remélhetően soha.

De félretéve a tréfát, azért kíváncsi leszek, hogyan sikerül például Robert Ficónak rábírnia cseh kollégáját, hogy vegye komolyan a visegrádi négyek súlyát.

Mindenesetre jelzésértékű, hogy az Európai Parlament balos, újmarxista, liberális, méregzöld meg mindenféle szivárványos katyvasza Magyarország gyalázásával kezdte az évet, mondhatni, a választási kampányt. Lesz még szórakoznivalónk júniusig, gondoskodnak róla ezek a hétpróbás gazemberek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »