Jó tett helyébe rosszat várj?

Jó tett helyébe rosszat várj?

Jól érzékelhető, hogy mennyi adomány megy Magyarországról a háború sújtotta Ukrajnába, és mennyi háború elől menekülő (eddig 150 ezer), nem csak kárpátaljai magyar érkezik Magyarországra a szomszédos országból. Normális esetben a humanitárius segítségért a nagykövetségek hálásak szoktak lenni és megköszönik!

Nem úgy, mint Nepop Ljubov asszony, Ukrajna budapesti nagykövete, aki gyors egymásutánban többször is megsértette Magyarországot! Kifakadása valahol érthető is, de ez nagyképű kioktatással is párosult. Ezért normális békeidőkben berendelik a külügyminisztériumba, kap egy jegyzéket, és persona non grata, azonnali hatállyal hazaküldik. De most – ahogy a magyar miniszterelnök fogalmazott – stratégiai nyugalomra van szükség…

Ám, pont ez a mondat az egyik, ami Nepop asszonyságnak nem tetszik!

Majd a sírban leltek stratégiai nyugalomra!”

– üzente a magyaroknak. Nepop asszonyság ezzel a felszólítással azonban nem elégedett meg, folytatta rágalmazó  adjáratát! Azért is ócsárolja Magyarországot (nem csak a kormányt), hogy a magyar embereknek fontosabb a rezsicsökkentés, mint Ukrajna sorsa.

Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek? (…) Jön az 1848-as forradalom évfordulója, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek fontosabb a rezsicsökkentés, mint a szabadság? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!”

Bizony, ez így szokott lenni, tisztelt nagykövet asszony, nem csak a magyarok, számtalan más EU-s ország is ódzkodik a nyílt konfrontációtól Oroszországgal, és szem előtt tartja saját nemzetének az érdekeit! A magyarok is békét óhajtanak, két idegen ország háborúja miatt se megfagyni, se négyszer annyit nem szeretnének fizetni a gázért! Bármennyire is érthető valahol a mostani elkeseredése, de vajon Ukrajna mi tett Magyarországért, vagy legalább a kárpátaljai magyarokért? A  nagykövet asszony valamikor is beszámolt odahaza, netán tolmácsolta a magyar kormány jelzéseit, hogy nem kéne úgy bánni a kárpátaljai magyarokkal, ahogy Ukrajna teszi?

Hírdetés

Miközben Volodomir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács által felterjesztett rendeletet, miszerint két hónapon belül felmérik Ukrajna kettős állampolgárait. Ezután pedig fél éven belül beterjesztésre kerül majd egy olyan törvényjavaslat, amely megtiltja a szóban forgó személyeknek a fontosabb hivatalok betöltését.

Vagyis néhány hónap múlva az ukrajnai kettős állampolgárok – köztük a magyarok is – nem viselhetnek állami hivatalt, önkormányzati tisztséget, stratégiai fontosságú állami vállalatokban vezető pozíciót, továbbá nem ismerhetnek meg államtitkokat.

A fenti rendelethez kapcsolódva egy olyan eljárás kidolgozása is tervben van, amely betiltaná a kettős állampolgárság intézményét és arra kötelezné a lakosokat, hogy mondjanak le a nem ukrán állampolgárságukról! Ez Ön szerint rendben van, nagykövet asszony? Másodrendűvé tenni a kettős állampolgársággal rendelkezőket?

De ezzel még nincs vége!

Nepop asszonyság már azt is megszabná, ki lehet a Fradi vezető edzője, és ki nem. És mivel most Sztanyiszlav  sercseszov személyében orosz az edző, a nagykövet azonnal elküldené őt! Ilyenbe még a magyar kormány sem avatkozhatna be, nemhogy egy harmadik ország nagykövete. Most aggódhat Nepop Ljubov asszony, mert ha a Fradi B-közép elbődül, még az újpesti ultrák sem védik meg… Sőt, nemzeti ügyekben a Fradi és az Újpest szurkolók mindig összefognak!

Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!”

– zárta gondolatmenetét az ukrán nagykövet, és fenyegetődzve megemlítve, hogy Magyarország és a NATO önvédelemből nem maradhat ki a szomszédságában zajló fegyveres konfliktusból. Szerinte és a magyar baloldal szerint…

Nagykövet asszony! Biztosíthatjuk, hogy március 15-én bármennyire is ellenére lesz, ki fogunk menni az utcára, terekre mindenütt, ahol magyarok élnek, hogy megünnepeljük a saját, 1848-49-es szabadságharcunkat, és bizony a magyar himnuszt is el fogjuk énekelni Pozsonyban, Érsekújvárban, Nagyváradon, Szabadkán, Ungváron és Budapeste.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »