Jelentős szaktantermi fejlesztések az ipolysági tanintézményekben

Jelentős szaktantermi fejlesztések az ipolysági tanintézményekben

Az elmúlt időszakban jelentős szaktantermi bővítést hajtottak végre az ipolysági alapiskolákban. A város fenntartásába tartozó oktatási intézményekben eszközbővítés mellett felújították a szaktantermeket is. Így most már a többek között korszerűen felszerelt technikai terem, számítástechnikai szaktanterem, valamint nyelvi labor várja az Ipoly menti kisváros alapiskolásait.

– nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Štefan Gregor, Ipolyság polgármestere.

Hozzátette: az iskolavezetők dönthették el, mely szaktantermek felújítását kérvényezik. A Pongrácz Lajos Alapiskolában, a Janko Kráľ Alapiskolában, valamint a Ladislav Ballek Alapiskolában idén tavasszal végezték el a fejlesztéseket. A felújítás részeként a modern eszközök beszerzése mellett a szaktantermek felújítása, részben bútorzat lecserélése is megtörtént.

Mint a polgármester elmondta: több mint 400 000 eurónyi uniós pályázati forrásból valósult meg a beruházás.

Nem ez volt az első jelentősebb fejlesztés a város tanintézményeiben. Mint Gregor kifejtette:

Hírdetés

Különféle pályázati forrásokból teljes mértékben felújították az Észak lakótelep óvodáját. Idén tavasszal fejeződött be a Közép lakótelepen található magyar, illetve szlovák óvoda épületének a teljes felújítása. Természetesen az alapiskolákban is történt fejlesztés a korábbi időszakban.

A Pongrácz Lajos Alapiskolában három szaktanterem újult meg. „A technikai nevelésre szánt műhely mellett a nyelvi és a számítástechnikai szaktantermünk újult meg” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Bóna Zsolt, a Pongrácz Lajos Alapiskola igazgatója.

Mint az igazgató elmondta: a közel százezer eurós projekt részeként nem csupán az eszközfejlesztés történt meg, hanem a tantermek teljes körű felújítása is végbement. Új padlózat, bútorok, világítótestek és redőnyök cseréje valósult meg.

A szlovák iskolákban szintúgy nyelvi szaktantermek, műhelyek, kémiai, valamint fizikai szaktanterem, illetve könyvtár újult meg a pályázati forrásból.

A tervekkel kapcsolatban a polgármester elmondta: a minőségi oktatás biztosítása érdekében elengedhetetlenek a fejlesztések, így az anyagi források függvényében folytatják a felújításokat.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »