Járókelők megverésével ünnepelték az új évet Szeged belvárosában a „fiatalok”

A rendőrök elfogták egy "fiatalokból" álló banda nyolc tagját, akik több embert is megtámadtak Szeged belvárosában – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

A megalapozott gyanú szerint január 1-jén Szeged belvárosában egy "fiatalokból" álló társaság "szóváltásba keveredett" egy 42 éves férfival, majd körbeállták, hátba rúgták, és még a földön is bántalmazták. A rendőrök a nyomozás során nyolc "fiatalt" azonosítottak, akiket elfogtak, előállítottak, majd gyanúsítottként hallgattak ki.

Hírdetés

Kiderült, hogy december 29-én – egy fennálló tartozásra hivatkozva – a tettesek közül többen megvertek egy másik férfit is, akitől az egyikőjük elvett 4 ezer forintot. A csoport egyik tagja december 30-án ismét bántalmazott egy helybéli lakost.

Súlyos testi sértés, csoportosan elkövetett garázdaság, önbíráskodás, valamint kifosztás bűntett miatt indult ellenük eljárás. Az erőszakos bandából két "fiatalt" őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »