Járóbottal, vascsővel, konyhakéssel gyilkolt az arlói férfi – 17 év fegyházbüntetésre ítélték

Járóbottal, vascsővel, konyhakéssel gyilkolt az arlói férfi – 17 év fegyházbüntetésre ítélték

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak az arlói vádlottnak az ügyében, aki 2021 szeptemberében – a közös italozást követően kialakult szóváltás során – egy fém járóbottal és egy vascsővel, több alkalommal, fejen ütötte, illetve testszerte bántalmazta, majd egy 14,5 centi pengehosszúságú konyhakéssel többször megszúrta a sértettet, aki a bántalmazás következtében meghalt.

Hírdetés

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év, fegyház végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal a férfit kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe egyebek mellett a terhelt büntetlen előéletét, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte önhibából eredő ittasságát, a kitartó, gátlástalan, kíméletlen módon történő elkövetést, az eszközhasználatot, azt, hogy mást az elkövetéssel hamisan vádolt, illetve ilyenként esett latba az élet elleni bűncselekmények elszaporodottsága is.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »