Jakab Péter Orbánnak: maguk beszálltak a felszámoló bizniszbe, hogy mások nyomorából hasznot tudjanak húzni

Jakab Péter Orbánnak: maguk beszálltak a felszámoló bizniszbe, hogy mások nyomorából hasznot tudjanak húzni

Van baj, nem is kicsi, de nem csak az országban, hanem nyilvánvalóban odabent is, és a kettő között lehet összefüggés

– mondta Jakab Péter a miniszterelnöknek az Országgyűlés keddi napján. Az azonnali kérdések órájában a Jobbik elnöke azt mondta Orbán Viktornak, hogy a magyar gazdaságot az osztráknál jobbnak beállítani csak nagyotmondás, miközben a valóság azt mutatja, hogy ott pénzt adnak a bajbajutott embereknek és önkormányzatoknál, míg az Orbán-kormány csak olimpiáról és focivébé-döntőről álmodik.

„Egyem a szívét… nekem is vannak álmaim!”

– fogalmazott Jakab, kifejtve, hogy az ő álma inkább az, hogy nem halnak meg ezrek, a melósokat pedig megbecsülik. Persze – jegyezte meg – az Orbán-család a válság alatt is gyarapodott, a miniszterelnök fia, avagy „közjószága” 40 milliós tandíjjal tanult katonának, míg a veje 215 milliós támogatást nyert meg, ezúttal nem közvilágítási szakértőként, hanem őstermelőként.

Mészáros Lőrinc vagyona ezzel párhuzamosan 400 milliárdról 500 milliárd forintra nőtt, de az átlag emberek csak növekvő árakat, csődöt és munkanélküliséget kapott.

„Államtitkár úr, számolja már meg, hogy megvan-e”

Naponta 75 forint – hívta fel a figyelmet Jakab Péter arra, hogy mennyivel nőtt a napi bére egy közmunkásnak, majd a pénzt letette az előtte ülő államtitkár asztalára. Mint fogalmazott, ha ezt a pénzt jól beosztja, öt nap alatt már egy buszjegyet tud venni belőle.

Hírdetés

17 ezer halott és 5500 felmondott egészségügyi dolgozó nem siker, nem válságkezelés – mutatott rá a Jobbik elnöke, feltéve a kérdést,

„nem érzi, hogy távoznia kéne?”

Orbán Viktor válaszában csupán felsorolta a kormányzati intézkedéseket, a bértámogatásoktól és hitelmoratóriumtól kezdve a beruházási támogatásokon át a közmunkaprogramig, majd közölte, hogy jelenleg 55 ezer emberrel dolgozik kevesebb, mint a járvány előtt, de továbbra is vállalják, hogy legalább ennyi munkahelyet teremtenek.

Jakab Péter válaszában azt vetette fel a miniszterelnöknek, hogy egy vasárnapi elszólása szerint már novemberben tudta, mekkora probléma lesz az országban, „mégsem tett semmit”, sőt decemberben az alaptörvénnyel és a választójogi törvénnyel „szórakozott”, hagyva a magyar gazdaságot bedőlni és

inkább beszálltak a felszámoló bizniszbe, hogy mások nyomorából hasznot tudjanak húzni.

Jakab szerint a NER-elit tagjai nagyképűen urizálnak, Dubajba és a Maldív-szigetekre repkednek, miközben a parizert evő embereket leprolizzák.

De minél nagyobb az arc, annál nagyobb lesz a pofára esés – jelentette ki Jakab Péter.

Orbán Viktor szerint pofára csak az ellenzék esett, amikor elveszítette a szerencsi választást, és szerinte kétszínűség, ha Jakab Péter a jó parlamenti fizetése mellett úgy csinál, mintha szegény ember lenne.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »