Jakab Péter: Ma Orbán ledobta a válságkezelés fideszes atombombáját

Jakab Péter: Ma Orbán ledobta a válságkezelés fideszes atombombáját

Nem, nem pénz érkezik a bajba jutott vállalkozásokhoz. Nem 80 százalékos bértámogatás jön, nem a régi életünket kapjuk vissza, nem az országot nyithatjuk ki, hanem a postaládát. Jön a fideszes válságkezelés csodafegyvere: egy újabb nemzeti konzultáció, vagyis egy újabb fideszes adatgyűjtés

– írja Jakab Péter Facebook-posztjában reagálva Orbán Viktor Gazdasági Évnyitóján bejelentett online konzultációja kapcsán, melynek fő témája a februári nyitás lesz. A Jobbik elnöke szerint a miniszterelnök ma ledobta a válságkezelés fideszes atombombáját, ebből pedig jól látszik, hogy nemcsak az ország van bajban, hanem a kormány is, Orbán pedig inkább a Fideszt menti mintsem az országot.

Persze a miniszterelnök ezt máshogy látja. Szerinte a válság ellenére is hatalmas pénz ment a magyar gazdaságba. Szerintem meg csak Mészáros Lőrinc zsebébe, akinek a vagyona a válság alatt 400-ról közel 500 milliárdra nőtt.

Hírdetés

– tette hozzá Jakab, majd kiemelte, hogy bár a kormány úgy látja megmentette az összes munkahelyet, szerinte a komplett vendéglátószektor az összeomlás szélén áll, emberek százezrei maradtak megélhetés nélkül. Orbán gazdasági tanácsadója, az Iparkamara elnöke maga ismerte el: annyi ember ment tönkre, amivel nem tudnak mit kezdeni.

Orbán szerint azonban nagyon jól állunk, bár bántja, hogy a csehek jobban állnak. Ezért igyekszik ellopni tőlük a tudást. Szerintem meg nem a tudást lopja el, és nem tőlük. Ezért állunk csehebbül mindenkinél.

A miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló politikus bejegyzését azzal zárja, hogy a „nemzeti konzultálás nem válságkezelés, mint ahogy a magyar sem hülye attól, hogy a Fidesz annak nézi. Bértámogatást és szabályozott nyitást! Ezt követeli az ország!”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »