Jaj, de szép az iskolatáska!

Jaj, de szép az iskolatáska!

Közel 230 iskolatáska érkezett a Galántai járásba a Rákóczi Szövetségtől. Az iskolatáskák azt szimbolizálják, hogy Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért.

Április közepén érkeztek meg a Rákóczi Szövetség ajándékaként a leendő magyar elsős kisdiákoknak szánt iskolatáskák Galántára.

A Felvidékre több mint 3500, Kárpátaljára közel 2000, Vajdaságba 1500, az erdélyi szórványterületekre 3000 iskolatáskát küldött a Szövetség.

Hírdetés

Közel 230 iskolatáska érkezett a Galánta és Vidéke polgári társulás irodájába, a Pázmány Péter székházba. Horváth Judit vezényletével ez az a szervezet, amely a Rákóczi Szövetséggel karöltve koordinálja a mátyusföldi régióban az iskolatáskák kiosztását.

Jutka elárulja, azért is jó, hogy hozzájuk futnak be először a környéken az iskolatáskák, mert évek óta ők számítanak pótló- és cserebere központnak szükség esetén. Jutkával ismét izgatottan csomagoljuk ki a táskákat, van köztük unikornisos, lepkés, finom pasztellszínű, figurás és az elmaradhatatlan fiús focis táska is. Minden évben kíváncsian latolgatjuk, vajon melyik tetszik majd a legjobban a gyerekeknek, és melyik a szülők kedvence.

Az idei táskákkal kapcsolatban számilag hasonlóképpen állunk, mint az előző években. Fiús táskából 180, lányosból 132 érkezett. Általában arányosítanak az előző évekhez, de figyelembe kell venni, hogy Galánta gyűjtőközpont, itt cserélgetünk, pótolunk, ha valahol hiány vagy nemtetszés alakul ki. Nálunk van a vésztartalék. Figyelembe vesszük az iskolaköteles gyerekek bejelentett számát. Tetszik, hogy az idei táskák teljesen más szépséget hordoznak, mint a tavalyiak”

– magyarázta Jutka. A táskákat majd az iskolák osztják ki, általában szeptemberben kapják meg a gyerekek, amikor ténylegesen megkezdik a magyar iskolában a tanulmányaikat. Az iskolaigazgatók már terveznek, alapvetően számolnak ezekkel a táskákkal, nagyon jó velük a célalap együttműködése.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »