Ittasan okozott halálos közlekedési balesetet a Szentkirályi Ásványvíz elnök tulajdonosa, az RTL cápája – 26 évig hallgatott erről

Ittasan okozott halálos közlekedési balesetet a Szentkirályi Ásványvíz elnök tulajdonosa, az RTL cápája

A Privátkopó bűnügyi portál szerdán olyan információ birtokába jutott, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere, az egyik kereskedelmi televízió üzleti produkciójának állandó szereplője korábban halálos közlekedési balesetet okozott. A bűnügyi portál kérdésekkel kereste meg az üzletembert, a válaszadás határideje ma, 16 órakor járt volna le. De közben történt valami…

A tragikus balesetről a Petőfi Népe című napilap 1996. október 14-én, címlapon számolt be

1996. október 11-én, éjjel, B. Levente 27 éves kecskeméti lakos, Alfa Romeo típusú személygépkocsijával egy villanyoszlopnak csapódott a megyeszékhely külterületén. A férfi könnyebben sérült, utasa (26 éves barátja) a kórházba történő szállítását követően belehalt sérüléseibe. A rendőrség megállapította, hogy a gépjárművezető ittasan, nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezette autóját, ezért ő a felelős a tragédia bekövetkezéséért.

Hírdetés

A Privátkopó bűnügyi portál tegnap a 26 évvel ezelőtti balesettel összefüggésben – írásban – kérdéseket tett fel a nagyvállalkozónak, a megkeresésben ma, 15 óráig történő válaszadás lehetőségét megjelölve.

A Privátkopó tegnap, 11 óra 40 perckor küldött e-mailt a befektetési gurunak

Az „úr” nagyon megsértődhetett portálunkra, mert egy szót sem írt vissza, viszont ma dél körül feltöltötte TikTok oldalára a „beismerő vallomását”, amelyben ködfátyolos szemekkel azt hazudta, „úgy érezte, itt az ideje, hogy nyilvánosság elé álljon a történettel”. 26 év után hirtelen úgy érezte, hogy itt az idő… Vicces. Dehogy érezte úgy. A valóság az, hogy pontosan tudta, néhány óra múlva a Privátkopó le fogja leplezni, ezért előremenekült és egy megindító, könnycsatorna nyitogató közösségi történetben tett egy „lájtos” beismerő vallomást. A pénzember tisztában volt vele: nincs tovább. Kényszerhelyzetbe került. Nem vállalunk nagy kockázatot azzal, amikor azt írjuk, amennyiben a Privátkopó nem bukkan rá az ügyre, a férfi soha vélhetően nem állt volna nyilvánosság elé azzal, hogy emberélet szárad a lelkén. A sajnálatos esemény óta, 26 éven keresztül, nem jutott eszébe, hogy elő kéne rukkolni a múltjának legsúlyosabb titkával: piásan halálba küldte a barátját.

Balogh Levente

A „vízkirály” állításával ellentétben nem 30, hanem 26 éve történt a tragédia. Az „enyhén alkoholos befolyásoltság alatt voltam” valójában közepes fokú alkoholos befolyásoltságként szerepelt a bűnügyi iratokban, vagyis nem 1-2 pohárkát ihatott a „cápa”.

A bíróság bűnösnek találta a férfit, és elítélte.

Balogh sunnyogása tehát ma – kényszerűen – véget ért. A Privátkopó jelentős mértékben hozzájárult ehhez.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »