Itt vannak az új dátumok: hosszú téli szünet, sokaknak kötelező szabadság jön

Itt vannak az új dátumok: hosszú téli szünet, sokaknak kötelező szabadság jön

Nem teljesen fixek, mert a mostani állami intézkedéstől néhány nap erejéig eltérhetnek az intézmények – mutatjuk, hogyan.

Korábban Orbán Viktor már az Országgyűlésben kijelentette a napokban, hogy az energiaárak miatt nem kell idén online oktatásra számítani. Az azonban kérdés volt, hogy a közoktatásban a sok port kavart 18 Celsius-fokos szabályozáson kívül lesz-e még bármi változás az energiaárak miatti kormányzati spórolási intézkedések keretében.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy lesz: a szülőknek, a tanároknak és a gyerekeknek arra kell készülniük, hogy az őszi szünet rovására hosszabb lesz a téli szünet.

A tanév eredetileg tervezett rendje szerint október 29-től november 7-ig tartott volna az őszi szünet, és december 22-től január 3-ig tartott volna a téli. Ezen változtatott a kormány, őszről három napot a téli időszakra csoportosítanak át, így a közoktatásban

az őszi szünet helyett hosszabb téli szünet lesz, december 22-től január 8-ig.

Mint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fogalmazott, ezzel jelentős összeget spórolhatnak meg az intézmények és így az állam.

ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

A fentiek szerint ősszel a november 1-jei négynapos hétvége után november 2-án, szerdán már folytatódik az oktatás.

Fontos azonban azt is tudni, hogy

minden iskolaigazgató saját hatáskörben dönthet 3 iskolaszüneti napról, ezért lehetnek egyedi helyzetek,

és előfordulhat, hogy az őszi szünet mégis hosszabb lesz egyes intézményekben – mondta Gulyás Gergely.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »