Itt vannak az operatív törzs keddi bejelentései – cikkünk frissül

Itt vannak az operatív törzs keddi bejelentései – cikkünk frissül

Tovább javulnak a koronavírus-járvány magyarországi adatai, a legfrissebb információkkal jelentkezik az operatív törzs. Kövesse velünk élőben!

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt – mondta Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese, és kiemelte, hogy ez mindenkinek a közös sikere. Megszűnt a kijárási tilalom is, összesen majdnem 70 ezer emberrel szemben intézkedtek eddig. Megszűnt a közterületi maszkviselési kötelezettség is, eddig 73 132 emberrelszemben kellett intézkedni. Az alezredes jelezte, hogy a tömegközlekedési eszközökön és kereskedelmi szolgáltatóhelyeken továbbra is maszkot kell hordani. A vendéglátóhelyek korlázotott nyitvatartása is megszűnt.

Hírdetés

Emellett ismertette a május 23-tól érvényes további szabályokat a sportolásra, a családi, szabadtéri és zenás-táncos rendezvényekre. A határon fenntartják az ellenőrzést június 23-ig, de változtak a beutazási szabályok.

164 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 581 főre emelkedett. 1417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette az elmúlt 24 óra adatait Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »