Itt a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete

Itt a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete

A válogatott egyik fele már június 3-tól munkába áll a Margitszigeten.

A magyar szövetség csütörtökön jelentette be a három kapus és 18 mezőnyjátékos alkotta csapatot.

„A téli világversenyekre való felkészülésnek volt egy része, ami a munkáról szólt, és volt egy része, ami a játékról. Arra úgy tekintek, mint egy első felvonásra, most következik a második, a legfontosabb, a közvetlen olimpiai felkészülés” – mondta a kerethirdetés kapcsán Varga Zsolt. – „Míg a dohai világbajnokság előtt a két hét egyértelműen nem volt elegendő, hogy játékban összegyúrjuk a csapatot, most kellő időt tölthetünk együtt, hogy ezzel ne legyen gond. Az olimpiai utazó keretről van a fejemben egy elképzelés, de abban természetesen lehet változás.”

A kapitány azt is elárulta, szeretne bevezetni néhány új módszert, ami további segítséget jelent majd a munkájukhoz. „Bővítjük azt az eszköztárt, amivel jobban tudjuk kontrollálni a fáradtságot, befolyásolni a regenerációt – úgy gondolom, fontos bevetni mindent, ami elősegíti a regeneráció maximalizálását, az olimpián ugyanis ez döntő fontosságú lesz.”

A válogatott egyik fele már június 3-tól munkába áll a Margitszigeten, két héttel később pedig csatlakoznak azok, akik június 5. és 7. között a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében érdekeltek, azaz tíz ferencvárosi pólós, plusz a két balkezes, a címvédő olasz Pro Reccót erősítő Zalánki Gergő és a görög Olympiakoszban szereplő Vámos Márton.

A gárda először Mátraházán edzőtáborozik, aztán június utolsó hétvégéjén Zágrábban a világbajnok horvátokkal gyakorol – 30-án hivatalos meccs is szerepel a programban. Júliusban 11. és 13. között a hazai szurkolók is megnézhetik, hol tart az együttes: Franciaország, Olaszország és Japán ellen a Margitszigeten.

A felkészülés hajrájában Szicíliába utazik a csapat, ahol a vb-ezüstérmes házigazdákkal kétkapuzik – 19-én ott is lesz egy hivatalos mérkőzés. Onnan egyenesen Barcelonába repül, hogy az Európa-bajnok spanyolokkal hovatovább hagyományosnak mondható közös gyakorlással záruljon a felkészülés.

Hírdetés

A válogatott július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok:

Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas-Plaket), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »