Itt a fordulat: Napokon belül berobban az igazi nyár, 35 fok közeli kánikulával

Napokon belül délnyugat felől forró szaharai levegő érkezik térségünkbe, aminek köszönhetően egy időre búcsút inthetünk a változékony, csak mérsékelten meleg időjárásnak. Szerdán jön az igazi fordulat, de nem lesz felhőtlen az örömünk.

Az elmúlt hetekben kifejezetten változékony időnk volt, egyes júniusi napok kifejezetten hűvösen teltek, és csak most a hétvégén közelítettük meg érdemben a 30 fokos nappali csúcsot. Ennek hamarosan vége.

Az Észak-Afrikából érkező forróégövé légtömegek hozzák el a Kárpát-medencébe az igazi nyarat. Már kedden 26 és 32 fok közötti hőmérsékletre kell számítanunk napközben. Szerdán azonban már a hőségriadó sem kizárt: 27 és 34 fok közötti kánikulára kell számítani.

Hírdetés

Ugyanakkor a szerdai napunk sem lesz teljesen felhőtlen. A meleg légtömegek beáramlása zivatarokat hoz létre, bár erre a meteorológusok még nem vesznek mérget. Minden attól függ, hogyan és milyen gyorsan esik majd szét a hidegfront.

Bár az előrejelzések azt is látni vélik, hogy a kánikula csak a hétvégéig tart ki egy újabb hidegfront miatt, ám a nappali csúcsok csak pár fokot esnek majd vissza.

Csütörtökön 30 fok lesz, pénteken ismét 30 fok felett leszünk, a hétvégén 28-30 fok körüli csúcsok várhatók. A több hetes előrejelzések egyelőre 30 fok körüli nappali csúcsokat jósolnak, még viharok esetén is.

Körkés.sk, imeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »