Ismét szánalmas magyarázkodásba kezdett Márki-Zay Péter

Ismét szánalmas magyarázkodásba kezdett Márki-Zay Péter

Egészen érdekes interpretációval állt elő Márki-Zay Péter. Saját mondatait magyarázta, újszerű értelmet adva korábbi kijelentésének.

Tisztázzuk, mielőtt még erre is százmilliókat költene közpénzből a propaganda: a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó. Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít

Hírdetés

–magyarázkodott Márki-Zay Péter Facebook-posztjában a szombati, Fonyódon tett országos botrányt kavaró félreérthetetlen kijelentése kapcsán, amelyben arról értekezett, a kommunistákat és a fasisztákat ők a baloldalon külön-külön képviselik. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a bejegyzésében megjegyezte, az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, de fasiszták és kommunisták szerinte csak a Fidesz környékén vannak. Korábban mi is beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter szombaton a jobbikos Steinmetz Ádámmal Fonyódon tartott fórumán arról értekezett, hogy nem tudja követni Orbán Viktor „politikai irányváltásait”, ezért a szivárványkoalícióban ők külön képviseletet tartanak egyes ideológiáknak:

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”

– mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette ezután azt is, hogy „gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »