Ismét bezsúfolódott a bukaresti Matei Balș Intézet, nincsenek helyek az intenzív terápiás osztályokon

Ismét bezsúfolódott a bukaresti Matei Balș Intézet, nincsenek helyek az intenzív terápiás osztályokon

Cătălin Apostolescu főorvos az Antena 3 hírtelevíziónak számolt be a fővárosi Matei Balș Intézet jelenlegi állapotáról, aki elmondta, hogy a kórháznál újra kritikus a helyzet, mivel teljesen betelt az intenzív terápiás osztály. A kórházmenedzser beszámolója szerint más részlegekről kellett ágyakat átszállítaniuk, nem beszélve arról, hogy hiány van a személyzet tekintetében is.

Hírdetés

Ami a legrosszabb pedig, hogy ebben a harmadik hullámban sokkal gyakoribbak a súlyos tünetek, a fertőzöttek pedig egyik napról a másikra kerülnek olyan állapotba, hogy intenzív terápiás kezelésre szorulnak. A másik dolog pedig, hogy egyre több a fiatal súlyos beteg – számolt be a kórház vezetője.

„A maximális kapacitáson működünk, már nem tudunk több beteget fogadni. Szombaton intenzíven folytak a tárgyalások az országos koordinációs központtal, akik szerencsére a segítségünkre voltak. De ha a járványhelyzet így folytatódik, az koronavírus országos megelőzési stratégiáját teljesen át kell gondolni” – mondta Apostolescu. (Antena3)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »