Irodalmi Karaván Juhász Annával Székelyföldön 2022

Irodalmi Karaván Juhász Annával Székelyföldön 2022

Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv” – Kányádi Sándor gondolatait mottóul véve a Petőfi Kulturális Ügynökség a 2022-es évet olyan kiemelt programok elindításával kezdi meg, amelyek az egységes magyar nyelv és kultúra ügyét szolgálják. 2022-ben elindul az Irodalmi Karaván rendezvénysorozat, melynek célja megmutatni a magyar nyelv és irodalom egységét, emellett a kortárs szerzőket megismertetni – határok nélkül. 

Az Irodalmi Karaván egy olyan irodalmi road-show, amely a magyar nyelv- és irodalom értékeit őrizve, klasszikus és kortárs szerzőket egyaránt bemutatva több generációt is összekapcsol. A tervezett turnék Magyarországon és az országhatáron túl is „utaztatják” majd az irodalmat, kiemelten a Kárpát-medencében és Erdélyben. 

– fogalmazott Pál Dániel Levente, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai igazgatója. 

Hírdetés

„Egy-egy könyv önmagában lehetőség a felfedezésre és az utazásra. Más világokat, kultúrákat, gondolatokat ismerhetünk meg, amiket beépítve saját világunkat gazdagíthatjuk. Alig várom, hogy a »karavánnal« elindulva a könyvekkel és szerzőkkel valódi találkozásaink legyenek!”

– mondta el Juhász Anna irodalmár, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kiemelt Programok Igazgatója. Hozzátette, a céljuk egy olyan komplex programsorozat létrehozása, amely egyszerre tanít, ismeretet, élményt ad, és biztosítja: legyen élő, irodalmi párbeszéd – határok nélkül! 

Az Irodalmi Karaván első utazására 2022. januárjában kerül sor, a magyar kultúra napjához kapcsolódva, Székelyföldre. Több, mint harminc éve ünnepeljük a magyar kultúra napját január 22-én, s a kiemelt dátum alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének.

Körkép.sk/Petőfi Kulturális Ügynökség sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »