Ingyenes koronavírus-szűrés biztosításáért nyújtott be határozati javaslatot Rig Lajos

Ingyenes koronavírus-szűrés biztosításáért nyújtott be határozati javaslatot Rig Lajos

Heti egy alkalommal járjon minden igénylőnek egy ingyenes Covid-19 antigén és/vagy PCR-teszt! – ezt indítványozza csütörtökön benyújtott határozati javaslatában Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője. A teszt nem lehet régebbi 48 óránál, és

72 órán keresztül lenne igazolható vele a koronavírus-mentesség olyan rendezvényeken, melyek jelenleg csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Mivel az oltás önkéntes, így senkit sem volna szabad diszkriminálni, ezért tekintettel kell lenni az ő meglátásaikra, valamint a gyermekeiket megillető jogokra is – írja indoklásában Rig, aki úgy véli, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy továbbra is látogathassák a kikapcsolódást jelentő programokat, fürdőket, közösségi intézményeket!

Az ellenzéki képviselő emlékeztet, javaslata az „osztrák mintához” hasonlít.

Hírdetés

A képviselő két napja a parlamentben szólalt fel a témában, ahol leszögezte:

ő maga is a minél magasabb átoltottságban hisz,

ugyanakkor figyelembe kell venni annak a hárommillió embernek az érdekeit is, akik különféle okból nem regisztráltak/regisztrálhattak oltásra.

Felszólalásában a honatya rámutatott, ez egy olyan megoldás, amely által megszüntethető a társadalmi megosztottság, a diszkrimináció, sőt a vírus terjedése is nyomon követhető.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »