Imaórát tartottak a lévai kálvárián dr. Kucsera Ferenc boldoggá avatásáért

Imaórát tartottak a lévai kálvárián dr. Kucsera Ferenc boldoggá avatásáért

Idén június 25-én volt 102 éve, hogy dr. Kucsera Ferenc lévai születésű, szentendrei római katolikus káplán a Tanácsköztársaság időszakában 27 évesen mártírhalált halt a szentendrei Duna-parton.

A hitéért, egyházáért és híveiért életét adó ifjú káplán mielőbbi boldoggá avatásáért a Lévai Szent László Kör idén már harmadik alkalommal tartott imaórát a lévai kálvárián. A hagyományosan 20:30 órakor kezdődő eseményre a kör tagjai zászlójuk alatt sárga egyenpólóban vonultak fel.

Elsőként litániát mondtunk Jézus Szent Szívéről, majd hosszasan fohászkodtunk dr. Kucsera Ferenc atya közbenjárásáért és az ő mielőbbi boldoggá avatásáért. Ezt követte az ima jó papokért, közösségünkért, a családokért, halottainkért.

Hírdetés

Végül, de nem utolsósorban imádkoztunk a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért, annak szervezőiért, önkénteseiért és a résztvevőkért is.

A meghitt eseményt a Magyar szentek himnuszának közös eléneklésével zártuk, ahol elhangzottak Ferenc atya tiszteletére a még 2019-ben Léván megszületett sorok:

(Müller Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »