Igazi kuriózum a Balatonnál: elkészült a világ első hekkes fagylaltja

Igazi kuriózum a Balatonnál: elkészült a világ első hekkes fagylaltja

A furcsa ínyencséggel egy balatonmáriafürdői cukrász állt elő, és nem ez az első rendhagyó fagylaltja.

„Poénból vállalkoztam arra, hogy a kedvenc versenyemre, a Balaton fagyijára elkészítem a hekkfagyit. 2023-ban ugyanis különdíjat nyertem a sajtos-tejfölös lángos fagyival, ami annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának” – mondta a likeBalaton.hu-nak Pálfi Attila cukrász, a különleges fagyi megálmodója.

Hozzátette,

nem volt egyszerű a hekkfagyi elkészítése, hiszen egy sós, halas ételről van szó.

Hírdetés

A krém alapjában gyümölcscukor is van, de került az alkotóelemek közé só és mustár is. A fagylalthoz a szomszédos Gyufa büfében készítik a sült hekket, amiből szálkátlanítás után egy tejszínes pástétom készül, és a fagylaltalappal összekeverve adja ki a specialitást.

Pálfi Attila cukrász több szakmai versenyen is megmérettette magát, legutóbb egy nemzetközi versenyen 6. lett a mangó fagyijával, ahol kötelezően ezzel a gyümölccsel kellett valami újat alkotni. Elmondása szerint korábban is készített már rendhagyó fagyikat, például mentás kígyóuborka fagylaltot, vagy éppen

a sajtos-tejfölös lángosost, amivel 2023-ban különdíjat nyert a Balaton fagyija versenyen.

A cukrász célja új dolgokat behozni a szakmába, amelyek néhány év múlva már nem is lesznek olyan meghökkentőek. A különleges fagyik rengeteg embert vonzanak az üzletébe, a sajtos-tejfölös lángos fagyiját imádják a vendégek, sokan kifejezetten ezekért az ízekért keresik fel a déli parti üzletet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »