Igazán gólerős csatár nélkül játszik a Real Madrid Bergamóban

Igazán gólerős csatár nélkül játszik a Real Madrid Bergamóban

Alig van választási lehetősége Zinédine Zidane-nak a ma esti Bajnokok Ligája mérkőzés előtt: kilenc futballistája sérült, mindössze tizenhárom olyan játékos utazott el Bergamóba, aki szerepelt már az idényben bajnoki vagy BL-mérkőzésen.

A kulcsemberek közül Karim Benzema, Sergio Ramos, Eden Hazard, Dani Carvajal, a további biztos kerettagok közül Marcelo, Odriozola, Rodrygo, Eder Militao és Fede Valverde sem kelhetett útra. Hat játékost (Diego Altube, Victor Chust, Miguel Gutierrez, Antonio Blanco, Sergio Arribas, Hugo Duro) a Castillától, a fiókcsapattól vezényeltek fel a legjobbak közé. Mindezek figyelembe vételével a Real Madrid várható kezdő tizenegye: Courtois – Lucas Vázquez, Varane, Nacho, Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Marco Asensio, Vinícius Júnior, Mariano Díaz.

Még így sem rossz, de azért felveti a kérdést: miért nincs Cristiano Ronaldo távozása óta Karim Benzemán kívül a Madridnak gólerős befejező csatára? Luka Jovics nem vált be, kölcsönadták – azóta Frankfurtban megint jól játszik –, de rajta kívül senkit sem vettek,

s nincs alternatívája a francia centernek.

Zidane megpróbálta az élét venni a kérdésnek, azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy túl sokat beszélnek a hiányzókról, ő nagyon elégedett a rendelkezésére álló játékosokkal is. Nincs okunk kételkedni a szavaiban, de alighanem majd az eredmény dönti el, hogy igaza volt-e. Optimizmusát alapozhatta arra, hogy a Real Madrid a leguióbbi négy tétmérkőzését (mindet a bajnokságban) megnyerte, sőt november 28. óta a La Ligában csupán az „óriásölő” Levantétól kapott ki. Utóbbi a múlt héten két mérkőzésen öt ponttól fosztotta meg az Atléticót.

Toni Kroos, a Real Madrid német világbajnoka azt mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy csapatának úgy kell felfogni az Atalanta elleni első mérkőzést, mintha egy döntő lenne. Ha így teszik, a maguk szempontjából jót cselekszenek: ismert, hogy Zinédine Zidane irányításával majdnem makulátlan a mérlegük a döntőkben.

Az Atalanta veszélyes ellenfél, amely szélsőséges eredményekre képes, ugyanakkor nyilvánvalóan gyengébb, mint a Manchester City, amely ellen tavaly kiesett a Madrid, a sorozat ugyanezen szakaszában.

Hírdetés

Érdekes, hogy

az Atalanta hazai mérlege nagyon rossz a Bajnokok Ligájában.

Két csoportszakaszban vett eddig részt, 2019-ben (még a milánói San Siróban) egy mérkőzést tudott megnyerni, tavaly ősszel, már otthon, Bergamóban, egyet sem. A három tavaly őszi hazai meccsén nyolc gólt kapott az Ajaxtól, a Liverpooltól és a Midtjyllandtól.

Gian Piero Gasperini edző nem mondhatni, hogy udvarolni akart volna a Real Madridnak a keddi sajtótájékoztatón: azt mondta,

játszottak már jobb csapatokkal is a BL-ben, mint a mostani rivális.

Az olasz edző a Gollini – Tolói, Romero, Djimsiti – Maehle, De Roon, Freuler, Gosens – Pessina, Iličić – Muriel kezdő tizenegyet tervezi, de Zápata is bekerülhet a csapatba, ha Iličić nem tud játszani. Hans Hateboer biztosan nem léphet pályára. A La Dea (az Istennő) becenevet viselő fekete-kékek legjob formában lévő játékosa a bajnokságban már 14 gólos, kolumbiai Luís Muriel. A korábban két spanyol klubban (Granada, Sevilla) is szerepelt csatár úgy véli, le tudják győzni a Real Madridot.

Egy éve ugyancsak spanyol ellenféllel, a Valenciával játszott az Atalanta a BL nyolcaddöntőjében, éppen akkoriban érintette meg először igazán a futballt is a világjárvány.

A 21 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport közvetíti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »