Ifjúsági csoportvezetőknek szerveztek lelkinapot a nagyváradi egyházmegyében

Ifjúsági csoportvezetőknek szerveztek lelkinapot a nagyváradi egyházmegyében

„Az árral szemben kell haladnunk, hogy Jézus nyomában járhassunk. Ő megtanít arra, hogy a rosszal csak a jóság szelíd és alázatos erejével szálljunk szembe.” Ferenc pápa buzdítására szervezték meg az ifjúsági csoportvezetők nagyböjti lelkinapját Sólyomkőváron április 2-án, szombaton.

A Nagyváradról, Margittáról és Tasnádról érkezett fiatalok a rossz idő ellenére jó hangulatban töltöttek együtt pár órát, hálásan fogadták a helyi plébános és a nővérek gondoskodását. A Tábor hegyi jelenethez volt hasonlítható ez a lelkinap is, hiszen valahol ég és föld között, Isten közelében sikerült felismerniük egymásban a testvért, és Péterrel együtt kimondani: „Uram, jó nekünk itt lenni!”

Majoros Tibor a földbe rejtett kincs példabeszédéből kiindulva arra hívta meg a jelenlévőket, hogy merjenek kockáztatni, az árral szemben haladni, hiszen Isten nem szeretné őket semmi jótól megfosztani, hanem a legértékesebb ajándékot tartogatja számukra: az örök életet.

Hírdetés

Az előadás után kiscsoportos beszélgetésekben osztották meg a fiatalok egymással tapasztalataikat, és együtt keresték a bennük rejlő kérdésekre a választ: mi az, ami segíti őket kapcsolataik építésében, a bennük rejlő értékek kamatoztatásában, továbbadásában, Isten akaratának felismerésében, nagyböjt intenzívebb megélésében.
Az ebédet akadályverseny követte, és szentségimádás zárta a lelkinapot.

A résztvevők rövid gondolataiból is olvashatnak ITT.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »